4K felbontású kamerák és egy új 24 hüvelykes referencia képernyő a Canontól


4K felbontású kamerák és egy új 24 hüvelykes referenciaképernyő a Canontól

     
DP-V2410 EOS C300 Mark II XC10

 

Budapest, 2014. április 9. – A Canon új termékei, az EOS C300 Mark II, és az XC10 videokamera, valamint a 24 hüvelykes DP-V2410 referenciaképernyő a bemenettől a kimenetig egységesen 4K-s felbontásban dolgozzák fel, illetve jelenítik meg a rögzített témákat.

A DP-V2410 – 24 hüvelykes 4K felbontású referenciaképernyő

Az új DP-V2410 a televíziós és filmszínházi produkciók külső és stúdióhelyszínein egyaránt használható. Precízen és megbízhatóan jeleníti meg a 4K-s kimenetet, megkönnyítve ezzel az élő felvételek minőségének, valamint a fókusz- és expozíciós beállításoknak az ellenőrzését. Jól használható beálláskor a színkezelésre és színelésre is.

A Canon jelenlegi 4K-s referenciaképernyői között a DP-V3010 mellé sorolt DP-V2410 lenyűgöző, 4096 x 2160 pixeles (4K) felbontása mellé elképesztően pontos színvisszaadás társul. Az új High Dynamic Range (magas dinamikatartományú) módnak köszönhetően a képernyő könnyedén képes egyszerre extrém világos és sötét részleteket is megmutatni, és ezzel természetesebb, valósághű képet megjeleníteni. A DP-V2410  egyaránt képes a mozifilmek DCI-P3-as és a televíziós produkciók ITU-R BT.2020-as színterének visszaadására, valamint az ACES Proxy 1.0 támogatására. Az új, RGB LED-es háttérvilágítású IPS-panel 2000:1-es kontrasztarányra képes, míg a Canon automatikus szín- és fényerőkorrekciós rendszere gondoskodik a képminőség, a színek és a fénysűrűség (luminancia) állandóságáról.

A 3G/HD-SDI és HDMI 2.0 csatlakozóval, valamint beépített DeBayer szűrővel rendelkező DP-V2410 képes a kompatibilis Cinema EOS kamerák natív 4K RAW felvételeinek megjelenítésére. A képernyőben emellett megtalálható egy olyan kapcsolati funkció, amely a képminőség biztosításához automatikusan szinkronizálja a monitor színbeállításait a kompatibilis Canon kamerákéval, kiküszöbölve ezzel a beállítási hibákat.

A gyors és kényelmes visszanézhetőséget segíti a 4K adatok kezelésére képes Wave Form Monitor és a Vectorscope, ami a színadatokat, a fényerőt és a fényáramot méri. A képernyő emellett több 1D/3D-LUT beállítással (kikeresési táblákkal) segíti a kényelmes ellenőrzést, illetve a hangerőt is méri a pontosabb hangfelvételek készítéséhez.

A DP-V2410 háza karcsú, de strapabíró, ami egy erős fogantyút is kapott. Mindössze 12 kilós súlyával könnyen költöztethető egyik helyszínről a másikra, és 24 voltos egyenáramú tápegységével egész nap használható.

A 4K-s videokészítő eszközök új generációja – az EOS C300 Mark II és XC10

Az EOS C300 Mark II egy új, rendkívül erős Cinema EOS 4K videokamera, amellyel a filmesek és a tévések lenyűgöző 4K-s felvételeket készíthetnek. 15 fokozatú dinamikatartományban képes nagy adatátviteli sebességgel belső CFast 2.0 kártyákra dolgozni.

A feltörekvő filmkészítőknek szánt, illetve professzionális produkciók B kamerájaként is ideálisan használható XC10 egy új, kompakt digitális videofelvevő, amely egyben kínálja a magas bitrátájú 4K-s videók és a 12 megapixeles állóképek készítésének lehetőségét.