EditReady – megfizethető transzkóder szoftver


A szinte havonta megjelenő új, nagy szenzoros, nagy felbontású kamerák korában, amikor a gyártók szinte kötelességüknek érzik, hogy valamilyen csak rájuk jellemző módon használjanak a rögzítéshez már ismert file formátumokat, jól jöhet egy transzkóder szoftver, ami segíthet rendet tenni a káoszban.

A Divergent Media EditReady szoftvere erre kínál hatékony, egyszerűen használható és ami talán a leglényegesebb olcsó megoldást – még ha nem is ingyenes, 50 dollárból meg lehet úszni a vásárlást.

er-batch

Gyakorlatilag bármilyen MXF és Quicktime felvételt képes Prores, DNxHD és H.264 formátumokra és különböző ismert wrapperekbe átcsomagolni. Így aztán azok, akik az ismert vágó szoftverek régebbi verzióit használják, jó esélyt kaphatnak a modern felvételek vágására is. Képes a különböző LUT beállítások valós időben, lejátszáskori történő alkalmazására is – ez a régebbi utómunka szoftverek esetében szinte soha nem lehetséges. Természetesen ismeri és konvertálja illetve LUT alkalmazásával lehetővé teszi az új kamerák 4k felvételeinek LUT korrigált preview lejátszását is, ideértve a Sony A7 és más 4k Sony kamerák XAVC felvételeit is, ehhez persze már gyors gép és gyors tárolók kellenek.

Az EditReady azért is figyelemre méltó szoftver, mert csak Macen fut OS X 10.8 vagy újabb operációs rendszert igényel és hardveres, GPU támogatott transzkódolásra is képes. Így aztán akár számottevően is gyorsabb lehet, mint az ismertebb és általában drágább versenytársai.

chart

Természetesen letölthető belőle ingyenes próba verzió is  és az érdeklődők megtalálják hozzá az online kézikönyvet is.

editready@2x