„A bozótosból küldjük mozgóképes beszámolónkat” – A híradás nem jöhetett volna létre a Canon EOS C100 Mark II nélkül


  • A Canon új, professzionális, nagyérzékelős kamerája, az EOS C100 Mark II azoknak az operatőröknek készült, akik egyedül forgatnak terepen, nehéz körülmények között.
  • A felvételek SD és HD formátumban is tárolhatók – előbbi gyorsan, közvetlenül a kameráról, akár FTP-n keresztül is, megosztható.
  • A széles ISO tartománynak köszönhetően a kamera gyenge fényviszonyok mellett is használható, ráadásul az arcokat is felismeri.

Canon-EOS-C100-MII-4-original

London, 2014. október 22. A Canon ma olyan kamerát mutatott be, amely még több kreativitást és még egyszerűbb vezeték nélküli tartalommegosztást kínál, mint az elődei. Az EOS C100 Mark II a Cinema EOS System termékcsalád legújabb tagja. A nagyérzékelős, professzionális videokamera azoknak az operatőröknek készült, akik egyedül dolgoznak terepen, nehéz körülmények között.

Árnyékban is megtalálja az arcot

Az EOS C100 a zászlóshajónak számító EOS C500-ban már kipróbált és bevált technológiai megoldásokat használja: erős képkezelő alrendszerrel rendelkezik, és ugyanúgy DIGIC DV 4 processzorral látták el. Ez utóbbi – a Canon Super 35 mm-es, 8,3 megapixeles CMOS-érzékelővel együtt – ragyogó színeket és széles dinamika tartományt biztosít. Az új, kiterjesztett (320 – 102 400) ISO-tartomány pedig még igen gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a filmezést. A kamera emellett egy új képfeldolgozó rendszert is kapott, amely tovább növeli a teljesítményt a moiré (rácsinterferencia) mérséklésével és a vonalhatárok kiemelésével, vagyis a képek még élesebbek, még tisztábbak.

Az EOS C100 Mark II alapból használja a Canon úttörő Dual Pixel CMOS AF technológiáját, amelynek segítségével még a kezdő operatőr is gyorsan megtalálja a fókuszt és könnyedén helyezheti át egyik tárgyról a másikra, egyetlen felvételen belül. A kamera támogatja a Canon Face Detection AF technológiát, és további kreatív vezérlési lehetőségeket nyújt az arcok automatikus felismerésére és a fókuszkövetésére.[i]

Még több kreativitás

Az EOS C100 Mark II a különféle produkciók eltérő igényeihez alkalmazkodva két felvételi formátumot kínál. A kettős formátumú (Dual Format) felvételnél az operatőr egyidejűleg rögzít egy (max. 35 Mbps-es) MP4-es és egy (max. 28 Mbps-es) AVCHD változatot, akár 60P-s képfrissítési sebességgel. A maximális rugalmasság és kényelmes megosztás érdekében a HD és SD felvételek más-más kártyára menthetőek. A sokféle kreatív funkció mellett, az EOS C100 Mark II kamerával lassított és gyorsított felvételek is készíthetők.

Az integrált Wi-Fi-kapcsolat – a Cinema EOS sorozatban elsőként – minden eddiginél jobban megkönnyíti a felvételek megosztását a kameráról, így a fájlok már FTP-n is továbbíthatók. A gyors felvételeket igénylő helyzetekben (pl. híradások vagy eseményekről készült mozgóképes beszámolók), a kettős formátumú felvételi mód révén, a kis felbontású SD-fájlokat az operatőr gyorsan, közvetlenül a kameráról megoszthatja, úgy, hogy közben a HD-változat továbbra is biztonságban marad.

Kompromisszummentes használat, bárhol

Robusztus, kompakt kialakításának köszönhetően az EOS C100 Mark II sokféle helyzetben használható, különösen az olyanokban, ahol az operatőr egyedül dolgozik. A beépített Wi-Fi, a kamera ezzel elérhető böngésző alapú vezérlése és a Canon multifunkciós RC-V100 távirányítójának támogatása lehetővé teszi a kamera elhelyezését olyan helyeken is, amelyek korábban szóba sem jöhettek volna. Így a forgatócsoportok a legszokatlanabb, leglehetetlenebbnek tűnő helyzetekben is használhatják a kamerát.

Az EOS C100 Mark II kijelzőjét is áttervezték: most oldalra kihajtható, így a felhasználó még akkor is beállíthatja a felvételt, ha épp a kamerával szemben helyezkedik el. Az új OLED kijelző jobb kontrasztot, élénkebb színeket és gyorsabb válaszidőket nyújt, még erős fényben is. A kamera emellett továbbfejlesztett, kihúzható és dönthető elektronikus keresőt (EVF) és nagyobb szemillesztéket kapott a rugalmasabb használat és a precízebb felvételkészítés érdekében. Az gép professzionális audiofunkciókkal is rendelkezik. Egy mikrofon található a fogójában, egy másik pedig a kameratestbe van beépítve, így a hangfelvétel a legegyszerűbb kamera konfigurációban is biztosítható.

 

EF objektívek – korlátlan lehetőségek

Az EOS rendszer részeként az EOS C100 Mark II kompatibilis a Canon világhírű, cserélhető EF-objektívjeivel és 4K EF moziobjektívjeivel, sőt, ezekhez van optimalizálva. Ez azt jelenti, hogy a kamera olyan teljesítménnyel és rugalmassággal rendelkezik, ami képessé teszi arra, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben helyt álljon.

EOS C100 Mark II – legfontosabb jellemzők:

  • 8,3 megapixeles, Super 35 mm-es CMOS érzékelő; ISO 102400
  • Dual Pixel CMOS AF és Face Detection AF
  • Kettős formátumú, AVCHD/MP4 felvétel akár 1080/60p minőséggel
  • OLED kijelző; továbbfejlesztett EVF
  • Beépített Wi-Fi és távirányítós vezérlési lehetőségek

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 17 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető leginnovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

Az EMEA területen a Canon Europe a fenntartható üzleti növekedést célozza meg, koncentrálva a saját környezeti hatások csökkentésére és az ügyfelek segítésére, hogy Canon-termékek, -megoldások és -szolgáltatások használatával ők is csökkenthessék a sajátjukat. A Canon megszerezte a globális ISO 14001 minősítést, amivel szintén igazolja, hogy világszinten élenjár a környezet védelmében.

[i] A Face Detection AF csak a kompatibilis objektívekkel használható.