Devialet újdonságok


Mint az valószínűleg mindenki számára ismert már, a Devialet a müncheni high-end audio kiállításon bejelentette a legfrissebb, 7.1 firmwaret és számos ehhez kapcsolódó további újdonságot, valamint az Air 2.1.2. szoftver legfrissebb változatát is.
Az új firmware a D-Premierekre és az új sorozat egyes készülékeire (110, 170, 240) egyaránt telepíthető.
Innen tölthető le:
Az upgrade után az új sorozat készülékei a tápegység kihasználásának javítása okán nagyobb teljesítményűek lesznek ( 110-ből 120, 170-ből 200, 240-ből 250 és az 500-ból 800 lesz) valamint lehetővé válik a 200-asokból is dual monoblokk verziót összerakni, és így 400 néven lesz használható. A teljesítmény növekedés és a hatékonyabb tápegység kihasználás vonatkozik a D-Premierekre is.
Kihasználhatóvá válik egy új, több szabadalommal védett funkcionalitás is, amit a Devialet SAM-nek nevez (a D-Premeiren ez a megfelelő DSP hiányában nem fog menni) és segítségével a hangfalunk kezelése még precízebbé és optimalizáltabbá válik az erősítő kimenetén.  A forradalmian új technologiáról itt lehet olvasni:
A gyártó ígérete szerint a felhasználók szavazatai alapján minden fontosabb hangfalhoz igyekszik majd elkészíteni az optimalizációs profilt, de hogy megtudja mely hangfalak a legfontosabbak a felhasználók számára indított egy szavazást és azokat veszi majd prioritásba, amelyek legalább 100 szavazatot elértek:
A szavazatok jelenlegi állását ellenőrizni és további szavazatokat adni a Vote for Sam oldalon lehet:
Akik már új generációs Devialet-vel rendelkeznek tanulságosnak találhatják más, nem az ő hangfaluk számára optimalizált beállítások letöltését és kipróbálását is, addig amíg el nem készül a számukra fontos beállítás. A megfelelő beállítás kiválasztása az új konfigurátorban lehetséges. Elméletileg a 7-es előtti firmwarekhez használt konfigurációk továbbra is használhatóak lesznek, de érdemes a meglévő konfigokat az új konfigurátorral ismét lekészíteni és telepíteni. A SAM beállítások mértékének szabályozása 1-100 közötti skálán a távvezérlő jobb szélső gombjával lehetséges.
 A D-Premier tulajdonosok számára fontos határidő a július, amikor is a dolgok jelenlegi állása szerint lezáródik a kedvezményes upgradek lehetősége az új szériára. Több napot eltöltve a SAM beállítások próbálgatásával, az a határozott véleményünk alakult ki, hogy már csak a SAM használata miatt is érdemes megfontolni az alaplap cserével és teljes felújítással, új 6 éves garanciával járó full upgradet. A gyártóval sikerült a hétvégi kiállításon megegyezni, hogy prioritással fogja kezelni a tőlünk érkező D-Premier egységeket, amennyiben ez szervezett formában tőlünk küldve érkezik, így már gőzerővel szervezzük a kiküldést. Kérem, akit érdekel a dolog keressen bennünket a legrövidebb időn belül, mert semmiképpen nem szeretnénk kicsúszni a határidőből. Akik szoktak digitalizálni LP-t vagy analóg szalagot a D-Premieren keresztül, jó ha tudják, hogy az upgrade után az USB csatlakozás kimenetként is működik megkönnyítve így a számítógép használatát a digitalizáláshoz. Ráadásul az új firmware-rel az új generációs erősítőkön egy nagyságrenddel alacsonyabb lesz mind a digitális bemenetek, mind a kimenetek jittere, a fizika törvényei adta határokat feszegetve.

IMG_0187 IMG_0188 IMG_0190 IMG_0193 IMG_0196 IMG_0197 IMG_0184