Focal hangfalak és különleges 4 csatornás hangfelvételi bemutató az Audio és Vision Show Stream Audio szobájában


Idézet a Stream Audio beszámolójából a hétvégi kiállításról:

http://www.streamaudio.hu/blog/cat/cikkek/post/audio-vision-2013-osszefoglalo/

“…. a 110-es szobában a JVC DLA-X35-ös vetítővel megjelenített 240cm széles látható képé volt a főszerep. A hangért a Stream Audio Kft. kínálatában új terméknek számító, de a bemutató teremben már meghallgatható Focal Diablo Utopia front és Focal 826 VW SE háttér sugárzó volt a felelős, szintén Audia Flight elektronikákkal, melyek kicsit trükkösen voltak bekötve.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Az alap koncepció az volt, hogy a vetített kép mellé rendhagyó módon sztereó hangot prezentálunk, koncert felvételek lejátszása közben, azonban a Focal termékek hazai importőre a Penna Média Kft. közreműködésével lehetőség nyílt egy érdekes demo opcióra. Ez nem más, mint az újdonságnak számító dupla kétmikrofonos 24bit / 96Khz-es audiophile natív felvételek lejátszása, mely az Andrasev testvérek (Andrasev Milán – Andrasev Ákos (Andramedia Kft)) keze munkáját dicsérik. (ezúton is köszönjük a segítségüket!)

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Ezek a felvételek elsősorban komolyzenei előadások során készülnek, speciális eszközökkel, különleges felvételi körülmények között, mindennemű utólagos beavatkozás nélkül.  A végeredmény olyan fantasztikusan nagy dinamikával, és jelenlét érzettel megáldott hang, ami az eddigi kétmikrofonos sztereó komolyzenei műveknél nem elérhető. Mivel azonban itt valós 4 vagy akár 6 csatornában történik a felvétel, így szükségessé vált a rendszer sztereóról több csatornássá való bővítése. Ezt egy Oppo BDP-105-ös lejátszó pre-out többcsatornás kimenete segítségével oldottuk meg, aminek is a front és háttér kimenetei az Auda Flight One sztereó integrált erősítőbe csatlakoztak. Ez az erősítő sztereó készülék létére rendelkezik egy 6 csatornás be és kimenettel, mely előerősítőként is funkcionál. A Flight One készülékből kijövő front oldali előerősített jel végül az Audia második legnagyobb A-osztályú végerősítőjét hajtotta, az Audia Flight A-100-at, mely Dynavoice Silverstar kábellel csatlakozott a Diablo Utopia csatlakozóira. A háttér sugárzók meghajtására pedig a Flight One saját beépített erősítője gondoskodott. A kellő mélytartomány megjelenítése végett, na meg a frontsugárzók legalsó jelenlét érzetének megjelenítése érdekében a Dynavoice új sorozatú zárt mélysugárzója, a Thunder T-12 volt bekötve. A rendszert itt is Isotek tápellátás szűrte, és látta el a megfelelő áramigénnyel…

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

… többen a legjobb hang gyanánt jellemezték a hallottakat. A kiállítás során vegyes koncertfelvételek mellett minden egész órában negyed órás komolyzenei felvételek bizonyították, hogy igenis van új a nap alatt, hiszen szinte állandóan teltházas bemutatókat tarthattunk az érdeklődők számára.
Az emeleti szobában a fentiek mellett a Focal új Chorus 700-as és 900-as Aria sorozatú len anyagú membránokkal szerelt hangsugárzói, az electra sorozat monitor doboza és az elsősorban studió célokra fejlesztett, azonban az otthoni gyarkolatban is tökéletes SM9-es utopia hangszóró készlettel rendelkező aktív stúdió monitor sugárzó is megtekinthető volt. A 2013-as év legjobb fejhallgatója is fülügyre vehető volt ugyanitt, hiszen a Focal Spirit One bárki számára hallgatható állapotban díszelgett az asztalon….

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

…  Úgy érezzük jól sikerült a kiállítás, mely természetesen a látogatók, érdeklődők érdeme is, hiszen a befektetett energia, a rengeteg munka meghozta gyümölcsét és sok elismerő dicséretben lehetett részünk. Ezt mindenképp köszönjük, és reméljük, hogy jövőre újra találkozunk a Westend Hilton falai között.

Aki esetleg lemaradt, vagy úgy érzi, hogy szeretné a kiállításon látott termékeket újra meghallgatni, kellemesebb és kedvezőbb körülmények között, azt egy előzetes egyeztetés után várjuk cégünk bemutató termébe.

cikk: Stream Audio “