Fontos változások az Avid szoftverek letölthetőségébenAzok, akik figyelemmel kísérik a különböző nemzetközi Avid® fórumok történéseit, minden bizonnyal már hallottak arról, hogy 2013 november 1-től számos Avid® szoftver letölthetősége megszűnik. Akik még nem hallottak róla, kérjük figyelmesen olvassák el az alábbi Avid® bejelentést.

Az Avid®  szoftvereinek jelentős része Java komponenseket is használ. Ennek licenszelésében előálló változás, valamint a felhasználók az eddiginél is optimálisabb és kedvezőbb költségű kiszolgálása érdekében, a gyártó átáll nyílt forráskódú Java alternatíva használatára és ezzel egy időben megszünteti a letöltési lehetőséget a régi Java komponenst használó szoftvereinek tekintetében.

A változások az alább felsorolt alkalmazások és verzióik esetében 2013 november 1-én lépnek életbe. Ezt követően nem lesznek többé letölthetőek. Így feltétlenül javasoljuk, hogy aki szükségét érzi, eddig az időpontig készítsen egy biztonsági másolatot a meglévő telepítő készleteiről vagy töltse le a szükséges verziókat.


Ne felejtse el tehát 2013 november 1-ig letölteni a szükséges szoftvereket és telepítőkészleteket!

A már megvásárolt, letöltött alkalmazásait a My Avid account honlapon találja  a “My Products”, “Products Not Yet Downloaded” vagy “Avid Video Download Center.” linkeken. 2013 november 1 után a fent felsorolt szoftverek itt sem lesznek elérhetőek és az Avid Support sem lesz képes a letöltésükhöz, megszerzésükhöz segítséget nyújtani, ha szükség lesz rá, csak a meglévő és már letöltött másolatra lehet hagyatkozni.

Amennyiben kérdése van fordulhat hozzánk, de folyamatosan frissülő információt talál a gyártó hivatalos fórumán is: visit our Avid Software Availability forum.

A gyártó nevében ezúton is elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségért.