750.000 nettó forint lesz a Canon XA25, HD-SDI kimenettel is rendelkező új kamerájának az ára


Mint arról az NAB előtt már hírt adtunk, a Canon bejelentette a ma kapható talán legkisebb méretű és legmegfizethetőbb HD-SDI kimenettel is rendelkező XA-25 kamerát.

IMG_309865

A bevezető ára nálunk 750.000.- Ft plusz ÁFA lesz (ha az Euro/Ft árfolyam nem csinál valami nagy malacságot) és várhatóan már júniusban szállítható. Kiegészítve egy tallys, 7 inches hdmi bemenetű kis monitorral meg egy LANC vezérléses zoom/focus controllerrel kicsivel 1 millió forint felett lehet egy kiváló minőségű, mind hordozható, mind studió körülmények között jól használható és könnyen mobilizálható több kamerás HD-SDI közvetítő szetté fejleszteni.

Említésre méltó újdonság még, hogy a kamera képes egyidejűleg kétféle felbontásban és bitrátával, két SD kártyára rögzíteni. A felvételeket a beépített wifi és ftp kliens segítségével azonnal fel lehet tölteni egy távoli szerverre (vagy a felhőbe) további feldolgozás céljára. A számos kompatibilis rig egyikére szerelve pedig kiváló híradós és dokumentarista kamera válhat belőle.

 

ikan-ev-stealthrig

(A képen az XF300 látható)