Önkénteseket keres a Színház- és Filmművészeti Egyetem


A Színház- és Filmművészeti Egyetem önkéntes programot hirdet: a felhívás szerint 3-6 hónapra várják heti néhány órára dolgozni az egyetemen és gyakorló színházában, az Ódry Színpadon különböző munkaterületeken a jelentkezőket.

 

Az intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a főbb munkaterületek között a kommunikációs és közönségkapcsolati feladatok, a díszlet- és jelmeztárral kapcsolatos feladatok, grafikai tervezés, előadások fotózása, jegyszedés, ruhatári feladatok, utcai megjelenések koordinálása és az egyetem könyvtárának munkájában való részvétel szerepel.

Az intézmény a jelentkezőktől jó kommunikációs készséget, felhasználói szintű számítógépes ismereteket, rugalmasságot és alkalmazkodó képességet, kreativitást, nyitottságot, kultúra iránti fogékonyságot vár. Az önkéntesek az Ódry Színpad előadásaira ingyenes belépőjegyet, a sikeres együttműködés lezárásaként referenciát és ajánlólevelet kapnak a szakmai munkáról, továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetem könyvtárát ingyenesen használhatják, emellett folyamatos szakmai konzultációra lesz lehetőségük az önkéntes feladatokat koordináló munkatársakkal.

A 18. életévüket betöltött önkéntesek jelentkezését – az önéletrajzot és a motivációs levelet – a rektorihivatal@szfe.hu e-mail címre várják. A jelentkezés folyamatos, a tárgyban kérik megjelölni, hogy mely munkaterületek érdeklik a jelentkezőket. A felvételt személyes beszélgetés előzi meg.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora, Ascher Tamás mintegy két hete beszélt arról az MTI-nek, hogy az elvonások nyomán rendkívül nehéz körülmények közé került az egyetem. A kommunikációs referense az MTI-nek kedden elmondta: bár valóban nehéz helyzetbe került az egyetem, az önkéntes programot nem kifejezetten emiatt indítják el, már korábban is szerepelt terveik között.

Önkénteseket keres a Színház- és Filmművészeti Egyetem