63 milliárdos hitelt vesz fel a közmédia


A pénzre azért van szükségük, hogy megvásárolják az eddig csak bérelt Kunigunda utcai székházat és gyártóbázist. A hitelt többek között az OTP adja.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 63 milliárd forint hitelt vesz fel többek között a Kunigunda úti székháza és gyártóbázisa megvételére – közölte szerdán az MTVA.

Az alapnak a hitelfelvételhez kapcsolódó, hirdetmény közzétételével indult tárgyalási közbeszerzését az MFB – OTP Bank – KDB Bank – Magyar Takarékszövetkezet Bank mint közös ajánlattevők nyerték – szerepel a Közbeszerzési Értesítőben.

Az MTVA a közlemény szerint azért vette fel a hitelt, hogy a székház bérlésére vonatkozó “roppant kedvezőtlen 2010 előtti konstrukciót” felváltsa a bérletnél minden szempontból előnyösebb tulajdonszerzéssel, továbbá, hogy a közmédia örökölt adósságait mihamarabb rendezni tudja.

Egy tavaly nyáron aláírt megállapodás alapján az MTVA-nak lehetősége nyílt arra, hogy visszaszerezze a székház tulajdonjogát, és ezáltal megvalósulhasson a közmédiumok földrajzilag egységes, a működés költséghatékonyságát és magas színvonalát biztosító elhelyezése. A hitel vételáron felüli részét modernizációs és műszaki fejlesztésekre, valamint a közmédia 2010 előtti adósságállományának törlesztésére fordítja az alap – áll a közleményben.

 

(1) – 63 milliárd forint hitelt vesz fel az MTVA a gyártóbázisa megvételéhez