Bajban lehet az Uefa egy német tv-társaság miatt


Már a második alkalommal történt a torna során, hogy felvételről készült képet közöltek élő adásban. Legutóbb egy könnyező német szurkolóról adtak be olyan képet Balotelli gólja után, amely korábban készült.

Az ARD nevű német csatorna hamarosan számon kéri az Uefát az újabb esettel kapcsolatban, amely a német-olasz találkozón történt.

Az Európa-bajnokság igazgatóját érte kritika azt követően, hogy nem először vezették félre a tévénézőket már korábban felvett képkockákkal, hogy ezzel nagyobb hatást tudjanak gyakorolni rájuk.

Jörg Schöneborn, az ARD társaság Európa-bajnokság közvetítéséért felelős személye kritizálta a félrevezető sugárzást. “Meg vagyunk döbbenve, és ez irritáló. Ezek a képek számunkra nem elfogadhatóak, különösen azóta, hogy beszélgettünk ezzel kapcsolatban a szövetséggel pár nappal ezelőtt. Úgy látszik újra meg kell tennünk. A német közvélemény élő képet akar, ha élő közvetítést néz.”

Az előző eset a német-holland összecsapás előtt történt, amikor Joachim Löw a bemelegítésnél tréfálkozott egy labdaszedő fiúval. Ezt rögzítették, majd a mérkőzés közben bejátszották. Ekkor kérte az ARD, hogy ne ismételjék ezt meg.

Ennek ellenére újra megtörtént. Most egy hölgyet mutattak, aki könnyeivel küzdött, csak éppen nem a gólokat követően történt ez vele, hanem még a középkezdést megelőzően, boldogságában pityeredett el, közölte a Süddeutsche Zeitung nevű lap.

http://hvg.hu/sport.foci/20120630_uefa_ard_vita#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2012_6_30