Új Devialet firmware, wifi streamer szoftver és iPod/iPad távvezérlés


A gyártó mai bejelentése szerint pár napon belül várható az 5.6 firmware, a wifi streamelést végző AIR szoftver 1.4 verziójának és egy új iOS távvezérlő alkalmazásnak a megjelenése.

Az AIR szoftver új verziója már tudni fogja a 96 kHz/24 bites mintavételezésű felvételek natív kezelését is. Az ettől magasabb mintavételezésű zenéket valós időben a számítógép fogja 88 vagy 96 kHz mintavételezésűre konvertálni a streamelés megkezdése előtt, legalábbis addig, amíg az év hátralévő részében ki nem hozzák a még magasabb felbontást is kezelő szoftver változatot. Az 1.4-es verzió már tud internetes rádiókat is kezelni, mégha némileg kontraproduktívnak is hangzik egy ilyen minőségű audio eszközön agyontömörített internetes rádiót hallgatni.

Az új 5.6 firmware segítségével nemcsak az előzőkben említett magas mintavételezést is tudó wifis lejátszás lehetséges, de alacsony fázishibájú ekvalizációt is kínál majd egyidejűleg két frekvenciasávban történő beavatkozást is megengedve. A távvezérlőt használva valós időben történik nagy precizitással a DSP alapú 80 bites algoritmust használó beavatkozás. Szintén újdonság a különleges balansz szabályozás, legalábbis olyan módon, ahogy ezt a Devialet kitalálta: a szabályozás elvégzése előtt monóba is kapcsolható, de sztereóban is hagyható az eszköz. Szintén az új firmware teszi lehetővé a meglévő RC5 kódot tudó infra távvezérlők használatát is, a készülék mellé adott rádiófrekvenciás vezérlő mellett. Azok számára, akik nem szeretnének egy wifi routert telepíteni a wifis streamelés használatához, mostantól kezdve lehetséges lesz a beépített wifi vevőt, mint un “ad hoc” wifi routert is használni.

Ekkor router nélkül a számítógép közvetlenül kapcsolódhat a D-Premierhez. Ebben az esetben 3-5m távolságra lehet a számítógép az erősítőtől.

Június végétől az Apple App Store-ból letölthető lesz az ingyenes iPod/iPad szoftver is, aminek segítségével nemcsak ugyanazok a funkciók lesznek használhatóak, mint a rádiós távvezérlővel, de a D-Premier OLED kijelzőjén megjelenő információk is megjelennek majd az iOS eszköz kijelzőjén is.

A gyártó ígérete szerint a távvezérlő szoftverből készül majd Android és Blackberry verzió is.

Az újdonságok várhatóan június 30-a után lesznek letölthetőek a gyártó honlapjáról.

http://www.devialet.com/devialet-newsoftware-2012.php