Ingyenes DSD és PCM zene lejátszó szoftver Mac-re


Annak, aki kiváló hangú zene lejátszó és konverter szoftvert keres Macen ingyen (egy twitter regisztráció kell a használatához) az iTunes helyett, ami automatikusan váltja a mintavételi frekvenciát és tud DSD-t PCM-re konvertálni valós időben lejátszáskor (vagy offline) szuper jó hanggal és tud konvertálást, gain csökkentést és még pár apróságot, játszik dsd forátumokat, flacot, alacot, aact-, mp3-t és lehetővé teszi a trackek vágását, szerkesztését, az próbálja ki a Korg AudioGate szoftverének 2.2-es legfrissebb változatát. Igen jól szól, bármelyik fizetős szoftver mellé bátran odatehető, működése még nagy playlisták esetében is gyors.

Hivatalosan a Korg dsd felvevőinek ingyenes kiegészítője, de az új, 2.2 verziója már túl mutat ezen a funkcionalitáson és a használatához a korábbiakhoz képest nem kell hogy egy korg felvevő is csatlakoztatva legyen a rendszerhez. elég egy twitter account.

Media management része persze minimális, vagy a finderből kell behúzni a trackeket, vagy az iTunes library ablakából is lehet drag and dropolni, de nem mindnekinek van szüksége a iTunes néha ereősen túlbonyolítottnak látszó megoldására. 

Minimális CPU teljesítményt és memóriát igényel, igen praktikus és faék egyszerűségű jószág. 

Image