Két órát csúszott este az RTL híradója


A május elsejei RTL Klub Híradójának félhetes kezdését egy komoly hanghiba miatt két órával eltolták.

Mikor a híradó műsorvezetője Erős Antónia beköszönt, Jenson Button forma egyes versenyző sportkocsijának hangja hallatszott. Három percig ment a műsor hanghibával, mire lekeverték, és reklám következett, de a reklámblokk alatt is hanghiba volt: Erős Antóniát lehetett hallani, amint kollégáinak magyarázza az esetet. Végül az előre felvett Fókusz adását indítottak el.

A Híradó esti kiadása két órával később a Dr. Dolittle-film után kezdődött. Az élőműsorban elnézést kértek, hogy nem a megszokott időben jelentkeznek, de – mint mondták – az új berendezések miatt volt egy kis technikai probléma. Itt már csak annyi baki akadt, hogy a képernyőn Híradó helyett Dr Doliitle-felirat volt látható.

http://comment.blog.hu/2012/05/01/nem_indult_el_este_az_rtl_hiradoja?utm_source=cimlap&utm_medium=link&utm_content=2012_05_01&utm_campaign=index

http://emtv.blog.hu/2012/05/01/szetesett_az_rtl_hirado

Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója az emTV.blog.hu kérdésére elmondta, hogy a hiba adáskezdéskor a hangpultban keletkezett. Ezt valószínűleg az okozta, hogy a Híradóval kapcsolatos elektronikai és informatikai rendszereket június elejéig fokozatosan modernebbre cserélik, viszont a régi és az új technikát összhangban kell működtetniük, ami ma este sajnos egy ilyen rendellenes hibát okozott.

Elmondta továbbá, hogy a csatorna szakemberei természetesen dolgoznak a hiba elhárításán, az esti Híradó pedig élőben, valószínűleg a Dr. Dolittle után kezdődik majd.

Hasonló már történt a TV2 Tények hírműsorában is, ahol az RTL-lel szemben nem megszakították a híreket, hanem a bejátszók hanghibája miatt inkább végigkommentálták azt.