NAB 2012: Avid ISIS 4.0 software


Megjelent az új 4.0 szoftver verzió az Avid ISIS 5000 és 7000 megosztott háttértáraihoz.

A sok újdonság között talán a legfontosabb, hogy ezentúl lehetséges lesz a kliens gépek 10 Gigabites Ethernet csatlakozása is. Ez az egyre terjedő 2k, 4k felvevő eszközök, kamerák megjelenésével, a nagy felbontású formátumok natív jövőbeli kezeléséhez elengedhetetlenül fontos változás, lehetséges lesz a HD anyagok RGB-ben történő vágása is. Ez nemcsak Ethernet switchen keresztül, de az un Direct Connection csatlakozáson keresztül is, Ethernet switch nélkül is működik majd. Így a kisebb max 4 klienses ISIS 5000 alapú rendszerekben lehet egy nagy felbontást is tudó finiselő gép mellett 3 másik klienst HD elővágáshoz, vágáshoz használni.

Szintén fontos változás, hogy az Adobe Premiere Pro CS5.5 szoftver már hivatalosan is használható az ISIS környezetben, várhatón az új CS6-tal sem lesz ez másképpen, habár annak a tesztelését még az Avid nem kezdte meg.

Az ISIS 7000 rendszerhez új, nagy kapacitású, 4 TB-os bladek jelentek meg, és 24 ISIS engine lehet egy rendszerben, így az ISIS 7000 max kapacitása 1,53 Petabyte-ra nőtt! Az Isis 7000 egyike a ma piacon lévő nagyon kevés olyan megosztott nagy vállalati (televíziós) háttértáras produkciós rendszernek, amelynek nincs olyan pontja, aminek meghibásodása az egész rendszer leállását eredményezné (no single point of failure)

Azok, akik rendelkeznek az Avid Interplay 2.6 produkciós asset management rendszerével, az új 4.0 ISIS szoftver segítségével egy közös rendszerben, egyidejűleg tudják az ISIS 5000, ISIS 7000 és ISIS 2000 tárolókat használni, az Interplay egy közös tárolónak látja őket.  Ez teljesen egyedülálló funkcionalitás, különösen nagy rendszerekben ad módot arra, hogy akár produkciós részlegenként is optimalizáljuk a csoportmunkás környezet felépítését.