NAB 2012: A Canon négy kompakt, könnyű, olcsó 4K modellel bővíti az EF Cinema Lens családot


A Canon négy kompakt, könnyű, olcsó 4K modellel bővíti az EF Cinema Lens családot

 

Budapest, Magyarország 2012. április 12. – Négy új, digitális filmkészítéshez tervezett zoom objektív fejlesztését jelentette be a Canon. A cég bővíti az EF Cinema Lens családot, hogy még nagyobb kreatív választékot biztosítson a videós szakemberek számára. A 2011-ben bejelentett hét felsőkategóriás objektív mellé csatlakozó új modellek támogatják a 4K (4096 x 2160 képpontos) felbontást, de kisebbek, könnyebbek és kompaktabbak lesznek, ezáltal kínálva a mobilitás és a minőség kiemelkedő kombinációját. A mind EF, mind PL foglalattal kapható objektívek versenyképes áron lesznek elérhetők, hogy az élvonalbeli teljesítmény elérhető legyen felhasználók szélesebb köre számára is.

Az EF Cinema Lens család két nagy látószögű filmes zoom objektívvel, az EF foglalatú CN-E15.5-47mm T2.8 L S és a PL foglalatú CN-E15.5-47mm T2.8 L SP modellel, valamint két filmes zoom teleobjektívvel, a CN-E30-105mm T2.8 L S (EF) és CN-E30-105mm T2.8 L SP (PL) modellekkel bővül. Az új generációs, 4K felbontású filmes kamerákhoz ideális új objektívek a Canon meglévő, felsőkategóriás EF Cinema objektívjeit kiegészítve alkotják az objektívekből, digitális filmes kamerákból és digitális tükörreflexes (DSLR) kategóriákra kiterjedő Cinema EOS rendszert.

Azon túl, hogy kompatibilisek az ipari szabvány Super 35 mm-es kamerákkal, a négy filmes zoom objektív kiemelkedő rugalmasságot is kínál. Mindegyik objektív teste kompakt és könnyű, valamint széles fókusztartományt fog át, így ideális kézi felvételekhez is. A Canon meglévő, felsőkategóriás fix EF Cinema objektívjei mellett az új objektívek nagyobb változatosságot és szélesebb körű kreatív lehetőségeket kínálnak bármilyen filmes szakember számára.

Az új filmes zoom objektívek prototípusai megtekinthetők lesznek a NAB 2012-n, a világ egyik legnagyobb, videókészülékekkel, műsorszóró berendezésekkel és digitális médiaipari termékekkel foglalkozó rendezvényén. A NAB 2012-t április 16. és 19. között rendezik, az Egyesült Államokban, Las Vegasban.

 

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a 120 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 11 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgép készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a képek  iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető legfunkciógazdagabb és innovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

A Canon hisz abban, hogy a társadalom és a környezet érdekeinek szem előtt tartása a jó üzleti gyakorlat szerves része. Ezt testesíti meg a cég vállalati filozófiája, a Kyosei – „a közös cél érdekében történő összefogás és együttműködés”.

További információ a Canon Europe-ról:

www.canon-europe.com