NAB 2012: 4K felbontású videórögzítésre alkalmas digitális mozifilmkamera fejlesztését jelentette be a Canon


4K felbontású videórögzítésre alkalmas digitális mozifilmkamera fejlesztését jelentette be a Canon

 

Budapest, Magyarország 2012. április 12. – 4K felbontású (4096 x 2160 képpontos) video rögzítésére alkalmas új, digitális mozifilmkamera fejlesztését jelentette be ma a Canon. A mozifilmeseket és a nagyfelbontású digitális produkciós irodákat megcélzó EOS C500 kimenete 4K RAW formátumú lesz, és egyaránt használhatók lesznek hozzá a Canon EF foglalatú, illetve a mozifilmes ipar szabványának számító PL foglalatú objektívek is.

 

2011 novemberében jelentette be a Canon az EOS C300 jelű készüléket – a Cinema EOS rendszer első kameráját, a cég első, a filmes és digitális produkciós piacra szánt modelljét. A videós szakemberek által a megjelenése óta magasztalt EOS C300 kivételes minőségű videóteljesítményt, kiemelkedő mobilitást, tartósságot és bővíthetőséget kínál moduláris felépítésének és annak a ténynek köszönhetően, hogy kompatibilis a Canon EF és EF Cinema objektívjeivel. Az EOS C500/EOS C500 PL ugyanerre a modern platformra fog épülni, de képes lesz 4K RAW felbontású videórögzítésre, valamint 2K felbontású felvételnél 4:4:4 arányú mintavételezésre is.

A következő generációs, 4K felbontású videórögzítést és a RAW adatkimenetet támogató EOS C500/EOS C500 PL használatával kivételes videók készíthetők minőségi kompromisszumok megkötése nélkül. A kamera tömörítetlen, 4K felbontású kimenetével kiaknázhatók a Canon felsőkategóriás EF Cinema objektívjeinek képességei; a Canon Log Gamma pedig a digitális filmoperatőrök által elvárt széles expozíciós tartományt biztosítja.

2K (2048 x 1080 képpontos) felbontás esetén a 12 bites (4:4:4) RGB-videokimenet biztosítja a speciális képfeldolgozáshoz, például a „chroma key”-kompozíciókhoz szükséges gazdag színtartományt és kiváló kompatibilitást. Az akár 120p képsebesség – 4K és 2K felbontás esetén is – tovább növeli a kreatív rugalmasságot, hiszen nagysebességű („lassított”) felvételek is készíthetők nagy felbontásban.

Az EOS C500 digitális filmkamera fejlesztési prototípusa megtekinthető lesz a NAB 2012-n, a világ egyik legnagyobb, videókészülékekkel, műsorszóró berendezésekkel és digitális médiaipari termékekkel foglalkozó rendezvényén. A NAB 2012-t április 16. és 19. között rendezik, az Egyesült Államokban, Las Vegasban.

 

A Canon Europe-ról

A Canon Europe a 116 országban jelen lévő és csak az európai, közép-keleti és afrikai (EMEA-) régióban 11 ezer embert alkalmazó Canon Inc. regionális értékesítési és marketingszervezete.

Az 1937-ben a fogyasztók számára a lehető legjobb fényképezőgépet készítésének határozott céljával megalapított Canon fáradhatatlan szenvedélye a „képek ereje” iránt mára számos más piacra is kiterjesztette a cég technológiáit és világelsővé tette mind a fogyasztói, mind az üzleti képalkotási megoldások terén. Megoldásai között termékek széles köre található meg, a digitális kompakt és tükörreflexes fényképezőgépektől a professzionális objektíveken és hordozható röntgenkészülékeken át a multifunkciós és nagyüzemi nyomtatókig, amelyek mindegyikét egy sor értéknövelő szolgáltatás egészíti ki.

A Canon komoly összegeket fektet a kutatásba és fejlesztésbe, hogy a lehető legfunkciógazdagabb és innovatívabb termékekkel és szolgáltatásokkal elégíthesse ki ügyfelei kreatív igényeit. Az amatőr fotósoktól a professzionális nyomdákig a Canon minden vásárlójának segít kielégíteni a képek iránti szenvedélyét.

 

A Canon hisz abban, hogy a társadalom és a környezet érdekeinek szem előtt tartása a jó üzleti gyakorlat szerves része. Ezt testesíti meg a cég vállalati filozófiája, a Kyosei – „a közös cél érdekében történő összefogás és együttműködés”.

 

További információ a Canon Europe-ról:

www.canon-europe.com