Avid vágószoftver iPadre: Avid Studio for iPad


Félreértés ne essék, nem a Media Composer, hanem a Pinnacle – féle windowsos Avid Studio szoftver jelent meg iPades változatban. A célközönséget még nem a broadcasterek jelentik elsősorban, inkább csak az úgynevezett “prosumerek” érdeklődésére számít a gyártó, de ha egy üzlet egyszer beindul…

http://www.avid.com/US/products/Avid-Studio-app

Most kifejezetten érdemes az iPad 2-re megvenni, hiszen az első 30 napban 4.99 dolláros áron (vagy ennek megfelelő euróért) megvásárolható, később jelentős drágulás után 7.99 dolláron áll majd meg a végleges ára.

Természetesen a már jól megszokott timeline, a különböző vágóablak elrendezések, a forrás clipek kis bélyegképei ugyanúgy rendelkezésre állnak, mint a nagy testvérnél. Izgalmas különbség lehet, majd, különösen az intenzív billentyűzet használók számára, hogy sok művelet elvégezhető lesz gesztusokkal is. Külső videó és tároló eszközök az USB Camera Connection Kit segítségével használhatóak, de lehetséges a beépített kamera és mikrofon használata is.

A vágott mozi természetesen feltölthető az iCloudra, Youtube-ra, Facebookra és további videó megosztó portálokra is. Vannak komoly videó trükkök, a hang vágást megkönnyítő effektek, lehet feliratozni és a leírás szerint kockapontos a vágás.

Az Avid Studio for iPad szoftver iOS 5 operációs rendszeren futtatható.