CES 2012: Theta Digital újdonságok


Image

Talán a legfontosabb újdonság a számos közül az új Prometheus névre hallgató D-osztályú erősítő. A gyártó szerint valószínűleg nem készítették még hasonló minőségű és a D-osztály adta előnyöket ilyen magas színvonalon kihasználó erősítőt. A 8 ohmon 250W, 2 ohmon 1000W teljesítményre képes erősítő A súlyozású jel-zaj viszonya 128 dB, ami igen jónak mondható a D-osztályú erősítők között, az 1 kHz-en 2500-as csillapítási tényezőt is szükségesnek tartotta a gyártó a specifikációból kiemelni, mint különlegesen fontosat. Szemben más ismert hasonló működésű erősítőkkel a Prometheus bármely impedanciára dolgozik úgy, hogy közben a hasznos frekvenciatartomány +0, -.5 dB eltérések között marad a gyártó közleménye szerint.

Jeff Hipps, kereskedelmi igazgató elmondta, hogy jó két évtizede a Theta cd játszói mutatták a hifi világának és az igényes audiofileknek, hogy sokkal több van a digitális lejátszásban, a CD lemez pitjeiben, mint azt addig gondolták, most ugyanez fog történni a D-osztályú erősítők kapcsán is, a Prometheus megmutatja, hogy a jövő a D-osztályú kompromisszum nélküli erősítésé. Az erősítőt áprilisban szállítja a gyártó monoblokk kivitelben.

Megújult a Theta Casablanca high-end digitális házimozi processzor is. Kapott új digitális kimeneti kártyát, amely 12 csatorna 192 kHz/24 bit mintavételezésű digitális jelet képes egyidejűleg kezelni AES/EBU kimeneteken keresztül.

Szintén a Casablanca mozi processzor újdonsága lesz az opcionális Dirac Live valós idejű szobahang korrektor rendszer, amely különleges un kevert fázisú jelfeldolgozás segítségével képes a frekvenciamenetet, fázishibákat és elsőrendű reflexiókat valamint a hangfalak útvonalainak időzítési problémáit is a ma ismert legmagasabb szintű precizitással akár 192 kHz mintavételezéssel is digitálisan korrigálni. Installációjához egy kártyát ki kell majd cserélni és firmwaret frissíteni és egy Windows szoftvert futtatni, amely méréseinek eredményét áttöltés után használja majd a Casablanca processzor, amikor várhatóan júniusban szállítja a gyártó.

IMG_5715.jpg

IMG_5725.jpg