CES 2012: 3 x 400W teljesítményű új Parasound Halo erősítő A31 néven


A régi hagyományokat felelevenítve, az egykori  HCA-1203 és HCA-2003 után ismét van 3 csatornás erősítő a Parasound választékában, ezúttal a Halo sorozat részeként A31 névre keresztelve.

A 8 ohmon 3 x 250, 4 ohmon 3 x 400W teljesítményű A/AB osztályú erősítő konstrukciója és hangja megegyezik a méltán elismert két csatornás A21 és 5 csatornás A51 Parasound Halo erősítőkkel.  A 7W teljesítményig tiszta A-osztályban dolgozó erősítő rendelkezik szimmetrikus XLR és RCA bemenetekkel egyaránt és a konstrukció közvetlen csatolású vagyis nem használ kondenzátorokat vagy tekercseket a jelútvonalban. A meghajtó fokozat a már jól bevált konstrukciónak megfelelően részben komplementer válogatott J-Fet párokat  és válogatott komplementer MOSFET erősítést használ, míg a kimeneti fokozatban 8 darab beta válogatott 15 amperes, 60 MHz-es bipoláris tranzisztor működik csatornánként.

A névleges teljesítmény 5 Hz-ig áll rendelkezésre és a speciálisan rezgés csillapított és árnyékolt 1,35 kV-os toroid hálózati trafón keresztül csatlakozik a hálózathoz. A stabil kimenő teljesítményt  4 prémium minőségű kondenzátor biztosítja, összesen 94,000 µF szűréssel.

 

Az erősítő mindhárom kimenő csatornája független +/- 6 dB tartományt biztosító erősítés szabályozással rendelkezik a THX referencia szinthez képest számítva. A Parasound erősítőknél megszokott minden távvezérlési és távindítási, triggerelési lehetőség természetes az A31 esetében is rendelkezésre áll.

Az igen praktikus, kiváló hangminőségű, páratlan megbízhatóságú Parasound Halo A21 és A51 után az áprilisban szállítható A31 is bizonyosan számos házimozi, audiofil és sokutas multiamplifikált rendszerben meg fogja találni a helyét.

A kérdés csak az, hogy miért nem jutott a gyártónak hamarabb eszébe ez a verzió?

Sokaknak a döntését könnyítette volna meg az elmúlt években.