CES 2012: Új Zu Druid V hangfal – nanoszálas hangszóróval, egyedi kivitelekben is


Bemutatkozott Las Vegasban a Zu ma már klasszikusnak számító Druid hangfalának új, Mk V ötödik generációs változata. Megtartva a már jól bevált méretet és arányokat, a fontosabb újdonságok a következők:

– A Zu Dominance hangfalában is megtalálható, nano technológiával javított Zu HO 16 ohmos szélessávú hangszóró

– Radian 850 – alapú magassugárzó, egyedileg megmunkált tömör alumínium lencsével

– Speciális (FRD) hangszóró rögzítés a doboz falhoz

– Mundorf ezüst/olaj kondenzátor és Mills ellenállás a magassugárzó felül áteresztő szűréséhez

– Zu Event ezüst belső kábelezés

– Egyedileg megmunkált aluminium hangfal lábazat

– Rezgéscsillapítást hatékonyan kiszolgáló, nem a hangfalhoz, hanem a lábazathoz rögzített, a hangfaltól leválasztott tüskék

– Csatlakozás a hangszórókosár földeléséhez

– Kettős szerkezetű (külső, belső) hangfalkabinet

– Speciálisan erősített és rezgésmentesített fa/kompozit anyagú rétegelt belső hangfalkabinet, kőris és tölgy szendvicsszerkezetű maggal

– Szuper könnyű és erős, következő generációs juharfa magos, kompozit anyaggal rétegelt “Goldply” kivitelű külső hangfalkabinet

– A két kabinet között befecskendezett nano részecskés 3M rezgéscsillapító anyag

– Továbbfejlesztett Zu RG (Griewe) FRD mélyhang hangolási technológia

– Zu BR 8 pólusú Speak-On hangfal csatlakozás

Az első megrendelő mi voltunk, így némi járatás meghallgatható lesz nálunk rövid bejáratást követően egy matt fehér fényezésű darab egy-két héten belül.

A szokásoknak megfelelően mód van a szín és a külső testreszabására, a Zu gyakorlatilag bármilyen igényt ki tud szolgálni. Az igen népszeerű Zu Soul Superfly hangfalból például nemrég érkezett egy világos moszatzöld színű, de a Zu Omen Definition hangfalból is hallgatnak egyedileg gyártott matt fehér változatot is idehaza, de a lakk piros Zu Druid házimozi rendszer sem számít teljesíthetetlen kívánságnak.

A már meglévő régebbi Zu hangfalak is valószínűleg fejleszthetőek lesznek az új magassugárzóval és a nanoszálas szélessávú hangszóróval, Mundorf szűrő kondival és Mills ellenállással, Zu B3 hangfal csatlakozással és Zu Event ezüst belső kábelezéssel, habár erre vonatkozóan a gyártó még nem tett bejelentést.

Nem feledkeztek meg a Zus fiúk az ősszel bemutatott és azóta igen népszerűvé vált, a talp felé sugárzó 12 inches aktív szubbal egybeépített Zu Definition Mk IV hangfalat sem, ami szintén a Druid V esetében ismertetett hibrid dobozkonstrukcióval és nanoszálas szélessávú hangszóróval és a Radian 850 – alapú magassugárzóval készül.

Az eredeti  fotók a my-hiend.com oldalon találhatók.

Kiállítási bezárása utáni esti ejtőzés.