CES 2012: tévédömping Panasonic módra


Bővített termékpalettával és megnövelt választékkal érkezett a Panasonic Corporation a Las Vegasban rendezett Consumer Electronic Show-ra, az iparág legnagyobb seregszemléjére.

A vállalat a plazma modellek mellett egyre nagyobb figyelmet fordít az LCD tévékre is, amit az is bizonyít, hogy tavaly piacra dobták a saját fejlesztésű és gyártású IPS Alpha panelre épülő televízióikat is. Idén tovább bővül a kínálat, és amíg eddig maximum 42 hüvelyk képátlójú készülékek voltak elérhetőek, 2012-től már megvásárolhatóak lesznek a 47, sőt az 55 hüvelykes darabok is. A változatosságot szem előtt tartva lesznek fém keretű, illetve nyolc hangszóróval ellátott tévék is.

Panasonic VT50

Két éve még tényleg csak a prémium kategóriás termékek tették lehetővé a 3D tartalmak megjelenítését, ma egyre ritkábbak a szimpla 2D televíziók. Az aktív shutteres képalkotási eljárást alkalmazó eszközök mellett azonban bekerült a szórásba a passzív polarizációs technológiára épülő ET5 széria is.

A plazma kategóriában 17 új modellel bővült a termékkör, 42 és 65 inch képátló között. A 3D hangélmény nyolc vékony hangszóróval e termékkörben is elérhető. Az idei modellekbe bekerült a Neo Plasma Black 2500 FFD (Focused Field Drive) technológia, amely állítólag akkor is hibátlan képet biztosít, ha extrém gyors mozgásokat kell megjelenítenie. A panel csökkenti a tükröződést, élesebb és kontrasztosabb kép előállítására képes, és még erős fény esetén sem kell számolni minőségromlással. Az üzemidőt sikerült 100 000 óra fölé tornázni az ólom és higanymentes,  továbbfejlesztett foszfor keverékeknek és a hatékonyabb elektronikának köszönhetően.

Mind az LCD, mint a plazma modelleket érinti a továbbfejlesztett, részben felhő alapú Viera Connect rendszer. Ez többek között az IPTV platformot bővíti korlátlan számú (akár saját fejlesztésű) alkalmazással. Ez többek között közvetlen elérést biztosít olyan játék- szórakozás-, egészségügy-, életmód- és sport tematikájú tartalmakhoz, mint az Amazon Instant Video, a Netflix, a Pandora , a Facebook, a CinemaNow, a VUDU, a huluplus, a Skype, a Ustream, az MLB, az NHL, az NBA, az MLS, és a Fox Sports.

 Panasonic GT50
A Prohardver cikke alapján: