CES 2012: Megjelent az MSB ultra high-end A/D konverterével készült első 192k/24 bit felvétel: Cat Stevens – Tea for the Tillerman


A Chesky testvérek kiadásában megjelent az első, kereskedelmi forgalomban is kapható audiofil nagyfelbontású felvétel, amely az ultra high-end MSB Technology Platinum Studio 384 kHz/32 bites A/D konverterrel és az új gyakorlatilag zero jitterű a gyártó által forradalminak mondott MSB Femtosecond Galaxy órajelgenerátorral készült. Mindkét termékről már adtunk korábban hírt ezeken az oldalakon.

Cat Stevens – Tea for the Tillerman című felvételének masztere anno BASF analóg szalagra készült 38 cm/s sebességgel és Dolby A zajcsökkentéssel.

A restaurálásban és felvétel készítésben közreműködött az eredeti maszter készítője, Ted Jensen, aki elmondta hogy semmilyen dinamika processzálást nem használt sem az eredeti maszter készítésénél, sem most a digitalizálás során, amelyhez Ampex ATR100 szalagos magnót és a már említett MSB A/D konvertert használták 192 kHz, 24 bites mintavételezéssel.  A Cat Stevens albumot beválogatta Rolling Stone a valaha készült legjobb 500 album közé.

Kapható a HDTracks webshopjában 25 dolláros áron. 

Készült már idehaza is felvétel az MSB Platinum Studio ADC-vel, az Európai Uniós elnökségünk idején kiadott Liszt emlékév alkalmából kiadott CD-n pár szóló zongora felvételnél használták. Sajnos ez a CD kereskedelmi forgalomban nem kapható, de ha valaki hozzájut érdemes meghallgatni, nemcsak az MSB ADC, de a zenék miatt is, kiváló Liszt válogatás.