Új M2Tech D/A konverter I2S bemenettel: EVO DAC


Árkategóriájában különlegesnek mondható az olasz M2Tech új terméke az EVO DAC, mivel az M2tech-től megszokott szuper hangminőség mellett rendelkezik un I2S csatlakozással is.

Az I2S segítségével lehetséges az órajelet az adatfolyammal egyszerre, attól elkülönítve küldeni, így minimalizálható az egymáshoz kapcsolt eszközök között fellépő jitter és annak a hangra káros hatása. A speciális csatlakozás használatához nem szükséges speciális kábel, egy gép-gép (egyenes) bekötésű Cat5 kábelre van csupán szükség.

Az EVO DAC tökéletesen illeszkedik az M2Tech más EVO sorozatú termékeinek sorába: számítógépes kapcsolatot biztosító EVO ideális partnere, hiszen az EVO rendelkezik az SPDIF, AES mellett I2S kimenettel is, így a számítógép és az EVO DAC között létrehozható gyakorlatilag jittermentes USB2 – I2S kapcsolat, de az EVO családhoz tartozó akár 384 kHz-es mintavételezéshez is használható EVO Clock önálló órajel generátor is részévé válhat a rendszernek, hiszen az EVO rendelkezik dedikált órajel bemenettel. A közös órajel generátorról futtatott számítógépes interfész és D/A konverter még a milliós árú digitális rendszerek esetében is ritkaságnak számít,  az M2Tech EVO termékek árkategóriájában pedig több, mint meglepő.

A nagyszámú hazai M2Tech HiFace USB2-SPDIF tulajdonosnak is mondja nyílik így a továbblépésre, az EVO DAC logikus partnere a HiFace-nek és a későbbiekben kiegészíthető az EVO-val, a külső órajelgenerátorral és az EVO Supply névre hallgató akkus tápegységgel is.Az EVO DAC és az EVO Clock már rendelhető, a szállítás október második felében várható, az EVO Supply pedig már nyár közepe óta aktív részese az M2tech szállításoknak.

Árak a Penna-Poor Kft honlapján.

http://penna-poor.hu/termekek/m2tech