NAB 2011: vezeték nélkül 3D HD átvitel broadcast minőségben szabad téren, rossz időjárási körülmények között, akár 1 km-re is


Az amerikai Vubiq jó pár éve már kínálja a vezeték nélküli VuLink 60 GHz-es broadcast video tömörítetlen kép/hang átviteli rendszerét azok számára, akik mostoha időjárási körülmények között is szükségét látják SD/HD videó jeltovábbításnak.

A legújabb VuLink XR sorozatú eszközök tömörítetlen, 1,485 GHz HD pont – pont átvitelt kínálnak akár mostoha időjárási körülmények között is a broadcastereknek.

A gyakorlatilag késletetés nélkül működő átviteli rendszer elemei 1 kilométerenként többszörözhetőek, tovább linkelhetőek, így jelentősebb távolságokon is használható a termék. Kiegészíthető tally, utasító elemekkel vagy full duplex átvitellel is és az installációt, a beállítást számos módon, például GPS eszközökkel is segítik.

A tömörítetlen 3D HD átvitelhez lehet két szinkronizált egységet használni, de lehetséges a NuMedia SMPTE VC2 kodekjével egy csatornán is megvalósítani a 3D HD átvitelt.