NAB 2011: Panasonic szoftverek archiváláshoz


A Panasonic is beállt azon cégek sorába, akik szeretnék házon belül, saját termékekkel megoldani az archiválás és a file-alapú beírás problematikáját.

Az NAB két szoftvert is bemutattak ilyen céllal: a kifejezetten P2 memória használatára tervezett megoldás, az AJ-SF100 szoftver, LTO adatszalagos vagy Blu-Ray hordozós archiválást, gyors és biztonságos mentést és visszaírást tesz lehetővé, SQL szerver használatával. Az LTO adatszalagról akár kliprészek is behívhatók, rész visszaállítást is lehet végezni, P2 memóriára is. AVCIntra 100 file formátum és LTO-5 tárolás esetén a valós időnél akár 6-szor gyorsabb is lehet a visszaállítás, archiválás. A szoftver közvetlenül az LTO tárból is le tud játszani proxy vagy nagy felbontású mentett anyagokat, megkönnyítve a keresést. Természetesen széleskörű meta adat bevitel és keresés is lehetséges.

A file-alapú és a videó beírást egyaránt kiszolgálja a AJ-SF110 szoftver, régen azt mondtuk volna, “digitalizáló” szoftver, ma már, mióta nem videót, hanem file-alapú tartalmakat mozgatunk “ingest” a megfelelő kifejezés, a Panasonic újdonsága mindkét esetben használható, főképpen, mint  a fenti archiváló szoftver kiegészítése. Segítségével a beírás során létrehozható vagy más formátumból konvertálható bármely P2 file formátum, SD-ben és HD-ben egyaránt 🙂

Mindkét alkalmazás Windows 7, 64 bites környezetre optimalizált.