NAB 2011: Avid Interplay Central – média – és hírfeldolgozás a száguldó riportereknek


A világban már több, mint 700 rendszerben használt Avid Interplay MAM alkalmazás és a többtízezer felhasználóval rendelkező Avid iNews hírszerkesztőségi rendszer újabb, kifejezetten az újságírók számára optimalizált, weben futtatható változatát mutatta be az Avid a napokban, Interplay Central néven.


Az új alkalmazás a már jól ismert és bevált Avid Interplay infrastruktúrára épülő, web – és mobil felhasználókat kiszolgáló alkalmazás. Használatához csak Internet kapcsolatra van szükség, melyen keresztül valós idejű csoportmunkát tesz lehetővé az újságírók számára. A menürendszer és általában user interface az Avid iNews-nál már megszokott módon sokrétűen testreszabható és hatékony együttműködést kínál az úton vagy akár a központban lévő zsurnaliszta számára. A történet és adásmenet centrikus felépítés biztosítja mindazokat a szolgáltatásokat, amelyeket az Interplay és iNews felhasználók már megszokhattak az évek során, a video anyag vágásától a grafika és felirat kiválasztásán át egészen az adásba küldésig.

Az Avid Interplay Central kliens oldalon számítógépes használat esetén nem igényel installációt, így használata kifejezetten költséghatékony és biztonságos, ráadásul a webes környezetnek köszönhetően cross platform is vagyis számos operációs rendszeren futtatható. A szerver oldali alkalmazás és infrastruktúra biztosítja a szükséges szolgáltatásokat és a H.264 proxy videót is, egyidejűleg akár csatlakozások tucatjait is kiszolgálva.

Az igazán mobil felhasználók számára már létezik az Interplay Central BlackBerryn futtatható natív kliens alkalmazása is és várhatóan más népszerű mobil platformokon is elérhető lesz a jövőben.

Idehaza is számos hazai televízió használja mind az Interplay, mind az iNews rendszereket.