NAB 2011: Avid Media Composer szoftver 195.000.- forintért


Igaz, csak június 17-ig és csak azoknak, akik rendelkeznek egy érvényes Apple Final Cut Pro licensszel.

Az NAB kapcsán bejelentett akció az FCP (Final Cut Studio) felhasználóknak könnyítené meg, hogy az FCP mellett Avidet is tudjanak futtatni. Az érdeklődőknek csak annyi dolga van, hogy bemutatják az Avid viszonteladónak (például nekünk :)) az FCP install guide-ot a benne lévő sorozatszámmal. Erről pedig mi egy fotót készítünk és kiküldjük az Avidnek rendeléskor.

Az FCP verziója egyenlőre úgy tűnik teljesen indifferens, nem kell a legutolsónak, legfrissebbnek lennie, lehet akármelyik is.

Az igazán érdekes az, hogy ha vesz valaki egy vadonatúj Final Cut Studiot és mellé az Avid MC crossgrade-t, akkor még mindí kevesebbe fog kerülni neki a vásárlás, mintha a teljes áron megvenne egy 5.5 verziójú Media Composer szoftvert. Vagyis azok is jól járnak, akiknek nincs még Final Cutja. Most érdemes azt is venni. Nálunk 🙂

A különböző videós blogokon, fórumokon napok óta élénken tárgyalt pletykák szerint ráadásul ma, kedden este az új FCP-t is (más pletykák szerint iMovie Pro-t) megismerhetik majd Vegasban az ilyenkor hagyományos un Supermeet találkozóra ellátogatók… Este visszatérünk a témára.