Március 1-től szállítja a Naim a FraimLite hifi állványt


A ma kezdődő Bristol Hifi Show felvezetéseként a Naim bejelentette, hogy a Naim FraimLite állvány szállítását március 1-től megkezdi.

A közel 10 évig kutatott és fejlesztett majd 2002-ben piacra dobott Naim Fraim állvány kis testvéréként megjelenő új FraimLite mindenben örökli az előd pozitív tulajdonságait, kiérlelt konstrukcióját, mivel ugyanazokra a komponensekre épül és az üveglapos tartó illetve az alap második szintjének hozzáadásával bármikor  a Fraim-re fejleszthető.


A fa polcok ugyanabban a műhelyben készülnek, ahol a Naim Ovator S-600 és S-400 hangfalainak a famunkája is. Három alapkivitel létezik: cseresznye/alumínium lábazat, fekete kőris/fekete alumínium lábazat és kőris/alumínium lábazat kombináció. A fekete és alumínium lábak és a különböző furnérozásű fa alapok egymással a fentiektől eltérő módon is kombinálhatóak.

A fontosabb műszaki jellemzők az alábbiak:

– Önbeálló, 3 pontos, beállítást nem igénylő, rezgéscsillapító tartó szerkezet

– Különleges acél tüskék a padló felé

– Minimális érintkezési felületet mutató csészés polcok közötti rögzítési konstrukció, a polcok rezgésmentesítése és rezgésátadásának csökkentése érdekében

– Polc magasság kialakítása a készülékek közötti mágneses és elektormágneses szennyeződés minimalizálásának figyelembevételével

– Az igénybe vett anyagok kiválasztása nemcsak mérésekkel, de meghallgatási tesztekkel is történt

– Polc magasság: alap: 150 mm, közép: 225 mm, magas: 299 mm. Az alappolc földtől számított magassága: 79 mm

– Befoglaló méret: 563 x 442 mm (szélesség x mélység)

 

A legjobb hír pedig talán az emberbarát ár. 🙂