Kifosztották a Zagar-film vágóját: ellopták a Zagar tízéves jubileumi koncertjéről készült felvételeket


Ellopták az Európa-szerte népszerű zenekar, a Zagar tízéves jubileumi koncertjéről készült felvételeket a DDK produkciós iroda és kiadó vágójától.

Az együttes február 12-i Trafó-beli Zagar-koncertről Bagota Béla rendezésében készült dokumentumfilm. Itt színpadra lépett Németh Juci, Judie Jay, Kutzora Edina és Hodosi Enikő, azaz az Underground Divas is. A teltházas koncertről és a próbáiról, körülményeiről a DDK húszfős stábja nyolc kamerával készített hang- és képanyagot.

A vágót február 14-ről 15-re virradóra, a nyersanyag átvétele után fosztották ki Budapest belvárosában. A produkciós iroda szerint “felbecsülhetetlen eszmei értékű”, pótolhatatlan felvételek tűntek el a készülékekkel és adathordozókkal (egy Mac Book Pro 2.4-15.6 kijelző, egy Pentax K20 digi fényképezőgép, egy LACIE 120GB külső Winchester, egy Toshiba 500GB külső Winchester, egy Samsung 500GB külső Winchester) együtt.

Az őszi-téli bemutatásra szánt dokumentumfilm gyártója kéri, hogy ha valakinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatban, azt közölje a rendőrséggel vagy a zenekarral. “Az együttes bízik a megtaláló jóindulatában” – olvasható a közleményben.

(MTI)