CES 2011: Ear-Yoshino csöves cd játszó, 192kHz USB2 számítógépes csatlakozással


Tim de Paravicini is beadta a derekát, pedig rá általában igen kevéssé hatnak a gyorsan változó piaci trendek. Mint oly sokan mások, ő is beállt az USB 2 bemenetes D/A konvertereket gyártók sorába. Annyi csavarral, hogy beépítette az igen elismert csöves Acute névre hallgató cd játszójába, így létrehozva az Acute III típust.

A cd játszó az USB csatlakozás mellett SPDIF koax és Toslink bemenetekkel is rendelkezik és ezeken keresztül is fogad 192kHz/24 bites digitális jelfolyamot. A digitális bemeneteket és az USB csatlakozást a Cirrus SPDIF vevő IC-je fogadja, a D/A konverter áramkör pedig a Wolfson terméke, ahogy ez már a korábbi Acute verziókban is használta Tim de Paravicini, a tervező.

Az analóg kimenetet a mesterhez méltó csöves fokozat biztosítja, amely trafóval csatolt PCC88 csövet használ, mind szimmetrikus XLR, mind aszimmetrikus RCA kimenetet biztosítva Ez a megoldás az Ear-Yoshino pro audio, studió használatra szánt termékei esetében már több évtizede használatos. A maximum 5V kimeneti feszültséget biztosító analóg fokozat a gyártó igérete szerint bármely végfok vagy aktív hangfal bemenetét meghajtja a beépített analóg hangerőszabályzó segítségével, kiváltva így egy analóg előfokot.