CES 2011: Zu hangfal és kábel újdonságok


Az első és legfontosabb újdonság, hogy letölthető a 2011-es katalógus, benne olyan újdonsággal, mint az Essence Bookshelf hangfal vagy az Event kábelek. Alapszín lett az Essence, Soul Superfly, Omen esetében a dió és megszűnt a kék. Megjelent az Omen Theatre hangfal csomag és eltűnt a választékból a sima, nem Superfly Soul.

https://koscsof1.files.wordpress.com/2011/01/zu-audio-2011-brochure.pdf

A katalógusban és a Zu Facebook oldalán pedig újabb fotók és rajzok tűntek fel a hatalmas és erőteljesnek látszó Zu Dominance hangfalról is. Ez a monstrum a Zu szerint akár stadion méretű helységet is képes élő hangosságú és dinamikájú zenével megtölteni. Összesen 6 hangszórót (3 db 10 inches szélessávú, 2 tölcséres magas és egy a hangfal talpa felé néző 15 inches hangszóró) valószínűleg elképesztő mennyiségű levegőt képes megmozgatni, akárcsak egy élő hangosított vagy akusztikus hangszereket használó zenekar.

Márciusi megjelenését követően egyike lehet a valaha gyártott leginkább élő hangú hangfalaknak  már legalábbis a gyártó igérete és szándékai szerint. A különlegességnek persze megfelelő áron. A Zu Facebook oldalán is jelentek meg fotók a hivatalos CES kiállításon történő megjelenést megelőzően.

Érdemes észrevenni a basszushangszórós fejű úr igen érdekes pólóját 🙂

További információk, specifikáció és fotók a január 6-án kezdődő CES kiállítást követően lesznek, addig is ízelítőnek:

Frekvenciamenet: 14 – 20 kHz

Érzékenység: 101 dB

Átlagos impedancia: 6 ohm

 

http://penna-poor.hu/hirek/zu-%C3%BAjdons%C3%A1gok-ces-2011-ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1son