Január 1-től új tulajdonosok kezében a Grass Valley


2011. január 1-el a Francisco Partners nevű befektető cég megszerezte a Grass Valley 100%-os tulajdonát, 100 millió dolláros ajánlatot téve és az adóberendezések, kábel tévé fejállomásokat gyártó részlegeket kivéve így a broadcast üzletág tulajdonosává vált.. A korábbi tulajdonos Thomson (Technicolor) két éve próbálkozott a Grass Valley eladásával. A cégnél összesen 1457 alkalmazott dolgozott, 23 országban a 2010 júniusi adatok szerint.

A Grass Valley-t 50 éve alapították és 1974-ben egyesült a Tektronix-szal. A Tektronic 1999-ben egy kalifornai befektetőnek, Terry Goodingnak adta el tulajdonrészét 46 millió dollárért, tőle vásárolta meg a Thomson 2002-ben 172 millió dollárért a céget.

A többszörös tulajdonosváltás során számos korábban GVG alkalmazott kiváló szakember indított új cégeket felhasználva megszerzett tapasztalatait, így olyan ismert televíziós eszközgyártók köszönhetik létüket a Grass Valley-nek, mint a Telestream, Editware, Sierra Video Systems, Ensemble Desgin vagy az igen sikeres AJA mások mellett.

1997-től 2002-ig a Vektor Rendszerház majd a Penna-Média Kft képviselték a Grass Valley Groupot Magyarországon, számos sikeres projektben, mint amilyen a Magyar Televízió 2000-es Sydney Olimpia közvetítése is volt, használva eszközeiket.

http://www.grassvalley.com/