Elhunyt Tréfás Imre


Hetvenharmadik életévében meghalt Tréfás Imre, az ATV fővilágosítója. A Déryné színházban kezdte pályáját, majd a Vígszínházhoz került, 1965-től pedig a Magyar Televízióban kezdett dolgozni. Szaktudását később a kereskedelmi televíziók sem nélkülözhették, az ATV 2006-tól megújult képi világa elképzelhetetlen volt Tréfás Imre munkája nélkül. 

 

„Gyerekek nem értitek, hogy ez egy szakma?” – ezt mondta mindenkinek, akik egy egy produkcióban nem értették elképzeléseit, vagy vitába akartak szállni vele, mert mást gondoltak egy derítésről, egy effektről, mint ő.

Kevesen tudtak nála többet erről a szakmáról, ezért is hívták olyan sok produkcióhoz. Nevéhez fűződött a Mazsola és a Futrinka sorozat, a Süsü és az első Táncdalfesztivál. Ott volt a Duna TV születésénél, dolgozott az Esti Showder című műsorban, és 2006-ban ott volt a megújult ATV képi világának megteremtésénél.

Azóta valamennyi ATV-s műsorban közreműködött, legutoljára a Favoritnál találta ki, hogy mutathatna jól egy LED-füzér a műsorvezető mögött. Vidéki forgatásokon nevéhez illően rengeteget tréfálkozott, sokszor énektudásával szerzett vidám perceket a stábnak.

atv.hu

http://atv.hu/belfold/20101214_gasz_elhunyt_az_atv_munkatarsa_video

8 thoughts on “Elhunyt Tréfás Imre

 1. Tudja valaki mikor, és hol tartják a Tréfás Imre temetését. Nagyon szeretnék elmenni.
  Egy régi munkatársa.

  1. Igyekszem megtudni és megírom, ha a család hozzájárul a nyilvánossá tételhez.

   1. Kérem, ha a családdal beszél, akkor Csáky Tibor, egy régi MTV.-és kollégálya érdeklődik felőle, akivel nagyon sok évet dolgozott együtt. Ha a felesége nem is ismer, a fia, biztosan.
    Köszönettel
    Tibor

 2. Az utolsó nagy “Bölények” egyike ment el közülünk minden élők végső útján . Nem fogja már felém kiáltani ” Lili, lelöklek a hídról”.

  Drága Imrém ! ISTEN veled !

 3. Tisztelt Címzett!
  mély fájdalommal értesültünk erről a szörnyű halálesetről, ez úton szeretném kérni segítségét,mert édesapám nagyon jó barátja volt Imrének.katonatársak illetve család barátok voltak.szeretném kérni abban a segítségét hogy gyásztáviratot küldhessünk Ildikónak. kérném email-re küldeni a címet hogy megtehessük.Sajnálatosan az élet elsodorta Őket egymástól.
  Mély és Öszínte részvétünkkel.
  Emőd család

  1. Szia Miklós,
   Konkrét munkán nem dolgoztam Vele együtt soha, de számtalanszor összehozott bennünket a sors kiszámíthatatlan és váratlan körülmények között. Nem ismerek Imrétől tiszteletreméltóbb (szak)embert a hazai média (általam is megélt) történetében és ahogy látom a mindennapokat, talán már nem is fogok 😦

Comments are closed.