A wifi hatása a fák növekedésére – károsnak mondja egy tanulmány


Károsan hat a fák növekedésére, életére a wifi, állítja egy minapi holland tanulmány. Az Alphen aan den Rijn város által rendelt kutatás szerint a fákat olyan megmagyarázhatatlan, abnormális hatások érhetik, amelyek nem eredhetnek valószínűleg vírusos, vagy bakteriális fertőzésektől.

A nyugati világ városi területein élő fák, nagyjából 70 százalékát egységesen ugyanazok a szimptómák jellemzik, és ezek a hatások nem fedezhetőek fel ugyanilyen arányban a szabadon, nem városi körülmények között élő fák között, ott csak mintegy 10 százalákban fordulnak elő. Az elektromágneses szmog, az autók és teherautók kipufogó gázainak ultrafinom részecskéinek káros hatásai mellett valószínűleg a wifi hatása is megnevezhető azok között az okok között, amelyek következménye lehet a fák növekedésének kiszámíthatatlanná válása.

20 fán folytattak kisérletet és 3 hónapon keresztül tették ki őket a wifi által keltett sugárzásnak, amelyek hatására a fák leveleinek felső rétegeinek részei elhaltak. A kutatók további kisérleteket látnak a témában szükségesnek.

A cikk forrása: http://www.macworld.co.uk/digitallifestyle/news/index.cfm?newsid=3249437

Kiváncsiságból megnéztem: itthon az íróasztalnál éppen 17 különböző wifi hálózat látható, meglehetős térerővel…. Mi lehet a jogi helyzet ilyenkor? Kérhetem-e a szomszédokat, hogy csak úgy használják a wifit otthon, hogy hozzánk ne jöjjön át? Ezt persze nehéz lenne kivitelezni, de lehet- e ilyenkor megkérni őket, hogy csak akkor használják, ha nem vagyunk otthon? Egyáltalán jogunkban áll-e zavarónak érezni a wifit?