Különleges zavarvédelemmel ellátott USB, Firewire kábelek és akkus tápegység az Acoustic Revive-tól


A japán Acoustic Revive komolyan veszi a számítógépes zenehallgatást, hangfelvétel készítést, és utómunkát.

Nemcsak a gyártók, de a felhasználók között is egyre többen gondolják, hogy a számítógépek, külső audio interfészek és hálózati eszközök sokfajta, nagy sebességű processzorai, kapcsoló üzemű tápegységei, DSP-i által okozott zajok még a digitális hang világában is problémákat okozhatnak, ronthatják az elérhető hangminőséget. A Naim NDX hálózati lejátszó esetében optikai úton leválasztanak például minden külső kapcsolatot, hogy ezeket a zajokat, amennyire csak lehetséges távol tartsák a digitális és az analóg áramköröktől.

Az Acoustic Revive is ezen az úton indult el USB és Firewire kábelei legújabb generációjával. A már korábban bemutatott egyedülálló USB kábele mellett, ahol a tápvonal és az adat teljesen szeparálva, külön kábelen közlekedik most ugyanezt leheteővé teszik a Firewire kábelek esetében is.

Az RW-1.0TR az első olyan IEEE1394 kábel, amelyben a DC táplálás és az adatfolyam fizikailag elkülönített kábelezésen közlekedhet a számítógép és a külső interfész vagy tároló között.

 

A már meglévő USB kábeleket használók számára kínál a további izolációra lehetőséget a RUI-1 USB Isolator, ami a gyártó szerint “nano” szintre csökkenti a számítógép felől érkező zajokat. Az izolátor rövid USB kábele az USB-1.0PL kábel esetében is használt tömör nagy tisztaságú, PCOCC-A technológiával gyártott réz kábelezést alkalmazza.

Szintén a zajok elleni küzdelem részeként az Acoustic Revive RBR-1 néven egy új, általános célú külső tápegységet fejlesztett ki, amely akkumulátorok használatával generál tiszta, zavaroktól mentes  tápfeszültséget 5, 9, 12 vagy 16V egyenárammal működő eszközök számára.