Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben


A Samsung Andy Warhol aláírásával alkotta meg egyedülálló, szupervékony, limitált LED TV szériáját.
A Samsung a világon kizárólag Magyarországon teszi elérhetővé 30 darabos LED9000-es szériáját, amelyen a Pop-Art legismertebb képviselőjeként jegyzett Andy Warhol aláírása látható. A limitált széria kiadásával ünnepli a Samsung Warhol csupán 1 hétig látható magyarországi 3D kiállítását, és az új, extrém vékony készülékek bevezetését a hazai piacon.

—————————–

Csúcstechnológia és művészet – Andy Warhol 3D-ben

Budapest, 2010.08.18. – Csupán egy hétig látható, exkluzív tárlattal várja az érdeklődőket a POP-ART hercegeként is ismert Andy Warhol életművének legismertebb darabjait felvonultatva a budapesti Szépművészeti Múzeum. A kiállítás különlegességét az egyes képek 3D-ben megjelenített változatai adják, amelyeket speciális szemüveggel lehet majd megtekinteni a Samsung által gyártott, a világ legvékonyabb televíziójaként jegyzett LED 9000 3D Limited Edition készülékeken.

Andy Warhol a huszadik század népszerű képzőművészeti irányzatának, a pop-artnak legismertebb képviselője, kinek erősen ellentmondásos, de felettébb ikonikus személyisége a mai napig foglalkoztatja a művészetpártoló, laikus közönség és a művészettörténészek többségét is.

A reklámszakemberből művésszé és 20. századi kultuszfigurává lett, ruszin származású Warhol Marilyn Monroe-sorozatával, Campbell’s dobozaival, viragos képeivel, Diana Ross és Mao Ce Tung portréjával, Ladies and Gentlemen-szériájával vált világszerte ismertté. A modern képzőművészet mellett a filmiparban is letette névjegyét, főként az unalom témakörét fókuszba téve. Mondásai mai napig szállóigeként röpködnek a köztudatban: a 15 perc hírnév, a sok szalonnával és egyben tévécsatornával rendelkező ideális feleség képe, a minél hosszabb ideig tartó eljegyzésbe vetett hit ismerősen csengenek a 21. század embere számára is.

A művész a halála előtti időszakban az akkor induló 3D animációs technikákkal szerette volna létrehozni saját virtális képmását. Ez a kísérlet a technika akkori korlátai miatt végül nem valósulhatott meg.

A Samsung támogatásával létrejött 3 dimenziós kiállítás 2010. augusztus 27. – szeptember 1. között tekinthető meg, ezzel tisztelegve a művész alkotásai és álmai előtt. A tárlat egyik érdekessége, hogy a képeket magyarországi filmesek alakították 3 dimenzióssá az Andy Warhol foundation jóváhagyásával. A valódi térélményt nyújtó alkotásokat a világ jelenleg talán legvékonyabb 3D TV készülékein, a 9000-es sorozatú Samsung LED TV-ken tekinthetik meg a látogatók.