Avid Isis 5000: kisebb televíziók és műsorgyártók számára is elérhető ezentúl az Avid Isis megosztott háttértáras rendszer megbízhatósága, rugalmassága és teljesítménye


Megjelent a gyártó választékában az Avid Isis 5000, új, könnyen használható, valós idejű és nyitott megosztott háttértáras produkciós tároló rendszer, amely a már több, mint 700 nagy televízió és műsorgyártó felhasználó által is használt, a legkényesebb nagyvállalati igényeket is kielégítő, egyedülállóan megbízható Avid Isis rendszer költséghatékonyabb, kisebb cégekre optimalizált változata.

Az Avid Isis 5000 a már jól ismert és bevált Isis fájl rendszert használja,

Minden esetben, amikor kevesebb, mint 40 egyidejű vágórendszer csatlakozása szükséges és a vágást Avid Media Composer, Newscutter, Interplay vagy Apple Final Cut Pro rendszerekkel végzik, érdemes a felsorolt alkalmazások használatára optimalizált Avid Isis 5000 használatát megfontolni.

Az Isis fájl rendszer segítségével garantált a valós idejű média tárolás és hozzáférés, nagy vállalati szintű megbízhatósággal párosítva – olyan cégek, vállalatok számára is, akik eddig meg sem fontolhatták a költségek miatt az Avid Isis rendszerének használatát. Az Isis 5000 esetében a munkaállomások csatlakozása Ethernet hálózaton, valós idejű lejátszásra optimalizálva, akár Windows, akár Apple Macintosh munkaállomások használatával történik, mind SD, mind HD projektek feldolgozása esetén. Az utómunka során akár a tömörítetlen 10 bites 1080i HD feldogozás is támogatott, de nem okoz gondot közel 100 XDCAM HD 4:2:2 50 Mbps videó stream vagy több tucat DNxHD masztering minőségű HD jelfolyam kezelése sem. A kapacitás maximumok keresését az Avid a több, mint 5 millió dollár értékű un. Scalar Laboratóriumának felhasználásával, a rendszer határait feszegető, azt komolyan igénybe vevő beállításokkal végezte. A rendszer különlegesen hatékony terhelés elosztó algoritmusokat használ, a valóban valós idejű hozzáférés és a rendkívül alacsony latencia csúcsterhelés esetén is történő biztosítása érdekében.

A FlexDrive mód segítségével megoldható a különböző projektek által használt tárterület folyamatos változtatása, a projektek igényeinek megfelelően, a rendszer kikapcsolása vagy újraindítása nélkül, a munkát egy pillanatra sem megszakítva. A könnyen átlátható és megtanulható rendszer adminisztrációja és a paramétereinek valós idejű figyelemmel kisérése segítségével még bonyolult, sok klienses rendszerek esetében is megelőzhetőek a váratlan helyzetek illetve a rendszer folyamatosan bővíthető a változó igényeknek megfelelően.

Az Isis 5000 32 és 64 TB konfigurációkban kerül piacra. A kisebbik kivitelben Ethernet switch nélkül 4 munkaállomás csatlakoztatása lehetséges közvetlenül, ezt meghaladó egyidejű felhasználó esetén switch hozzáadása szükséges. A maximális, RAID védett hasznos kapacitás 24 illetve 48 TB. A 64 TB-os rendszert csak switch-csel együtt szállítja a gyártó. Mindegyik konfiguráció 40 vágórendszer számára biztosít egyidejű hozzáférést, tartalmazza a szükséges szoftver licenszeket valamint tartalmazza vagy az egy vagy három éves Priority vagy Uptime Support szerződést is. Az Isis 5000 természetesen együttműködik az Avid Interplay media asset management rendszerével, a különböző Interplay kompatibilis archiváló rendszerekkel és az adásrögzítést, kijátszást végző Airspeed videó szerverekkel vagy az iNews hírszerkesztőségi rendszerekkel is.

Az Isis 5000 már rendelhető és a gyártó július 30-tól szállítja a megrendelt rendszereket.

További műszaki és ár információ található a gyártó honlapján illetve kérhető az Avid legmagasabb kategóriájú, minden Avid termék hazai forgalmazására feljogosított Elite besorolású viszonteladójától, a Penna-Média Kft -től kérhető:

Penna-Média Kft

Budapest Törökvész u 95-97/D

T: 325-8772

F: 325 9430

office (at) penna-media.hu