Jövőre biztosan lesz HD Forma-1 közvetítés


Már legalábbis BBC bejelentkezései számára és a TVBEurope televíziós szakkiadvány szerint. A BBC a neki a közvetítést végző SISLIVE produkciós céggel egy új un “Fly-Away” vagyis “ha nehezen is, de mozdítható” közvetítő egységet épít, amely már HD-ben is lehetővé teszi a BBC számára bejelentkezést. A moduláris, 3 kamerás kis közvetítő egység lényegesen könnyebben mozgatható lesz, mint a jelenlegi 9 és fél tonnás közvetítőkocsi. A cucc ha minden igaz már az idei Belga Nagydíjon is bemutatkozhat Spa-ban, augusztus 27-én.

Sony MVS-8000 képkeverővel, EVS video szerverekkel, Apple Final Cut Pro vágórendszerekkel és Final Cut Server MAM szoftverrel és 3 un loggoló munkaállomással felszerelve segíti majd a BBC munkáját. A SIS Live eddig saját közvetítőkocsit küldött az európai versenyekre egy SD “Fly-Away” kittel együtt, a tengerentúli versenyekre pedig helyi erőktől kölcsönzte a szükséges technikát.

Az új rendszer alapvetőn informatikára és üvegszálas kábelezésre épül majd, szemben az eddigi, hagyományosabbnak mondható produkciós rendszerrel.

Félreértés ne essék, ez a fejlesztés nem fogja a teljes HD közvetítést elhozni a versenyek egészére, arra még várni kell,  hiszen Ecclestone legfrissebb nyilatkozatai szerint nem tapasztal elegendően nagy érdeklődést a közvetítést átvevő broadcasterek részéről, csupán a BBC helyszini forgatásait és bejelentkezését teszi majd nagy felbontásúvá.

Ez is valami persze 🙂