Júniustól rendelhető a Naim UnitiQute


Naim UnitiQute – zene mindenkinek

Akárcsak a többszörös tesztgyőztes nagy testvér, NaimUniti, a UnitiQute a modern zene felvételi és lejátszási technológiák minden lehetőségét kihasználja. A Naim UnitiQute nemcsak kiválthat egy már meglévő komplett, több komponenses hifi rendszert és egy iPod dokkot, de könnyen lehet, hogy a hangjával, használhatóságával túl is szárnyalja azokat.

A UnitiQute meghatározó eleme az előfok, ami két analóg bemenettel és 5 digitális, 192kHz/24 bites mintavételezést is kiszolgáló bemenettel a jól ismert és zenekedvelők tízezrei által kedvelt Naim hangzást biztosítja.

Az izmos végfok még a nagyobb Naim rendszerek tulajdonosait is meglepheti erőteljes megszólalásával, a zene ritmikai finomságait hűen tolmácsoló előadásmódjával.

A UnitQute az integrált FM/DAB tunerrel kihozza a legjobbat még a modern zenei stílusokat játszó adókból, felvételekből is.

A hordozható lejátszók, iPodok használói is elégedettek lesznek, az iPod csatlakozás az USB porton keresztül digitális, kikerülve így a számos kompromisszummal terhelt analóg kimenetét a hordozható eszköznek – lehetőséget adva az igazi Naim minőségű digitális lejátszásnak.

Az USB csatlakozás alkalmas külső USB tárolók használatára is, a UnitiQute közvetlenül, számos fájl formátumot játszik az USB memóriákról, akár 96 kHz/24 bites mintavételezésig is natívan.

A csatlakozási lehetőségek közül nem maradhat ki természetesen az egyre népszerűbb hálózati csatlakozás sem, legyen az drótos vagy wi-fi, így már meglévő zenéinket is játszhatjuk a hálózatokon keresztül vagy csatlakozhatunk internetes rádió állomásokhoz is, esetleg UPnP szerverekhez és eszközökhöz is, mint amilyen a Naim HDX vagy UnitiServe legyenek azok a lakásban bárhol is.

A UnitiQute nemcsak az analóg és digitális rögzítés, az internet – és IP hálózati – alapú zenedisztribúció világában jelent kiváló megoldást és nemcsak azok számára, akik régóta incselkednek az igényes zenehallgatás és a hifizés világával, de azok számára is, akik szerint akkor a legjobb a zene reprodukciójára használt eszköz, ha szinte észre sem venni, nemcsak a hangzásával, de a használhatóságával sem áll a zenei élmény és a befogadó közé. A UnitQute ilyen, távvezérelhető a saját vezérlőjével, iPhone/iPod Touch szoftver segítségével, webes felületen keresztül, szobán belül, vagy több szobában egyszerre vagy egymástól függetlenül, kinek mi a praktikus.

A UnitiQute kis mérete ellenére számos, a nagyobb Naim rendszereknél megismert műszaki megoldással, igényes kialakítással felvértezve válik az otthoni zenehallgatás központjává. A különleges öntési és extrudálási móddal készített készülékház hatékonyan veszi fel a harcot a káros rezgésekkel szemben, kialakítása figyelembe veszi, hogy esetleg egy könyvespolcon és nem speciális hifi állványon kerül majd elhelyezésre. Az előfok modul a Naim Uniti-nál már megismert konstrukciót használja, a végfok pedig a Nait 5i integrált erősítőből származik. Ideális partnere így a Naim nSat hangfalainak.

A UnitiQute digitális lejátszóként használva megtestesíti azt a tudást és tapasztalatot, amit a gyártó 1991 óta, az első cd játszójának piacra dobásának évétől kezdve beépített digitális forrásaiba. Gyakorlatilag minden jelenleg használatos formátumot és lejátszási módot támogat, 5 digitális bemenetével pedig még számos további digitális készülékkel: műholdvevőkkel, játékgépekkel, a hálózati és merevlemezes zenehallgatás, mozizás készülékeivel kiegészülő rendszerekben is tökéletesen megállja a helyét, a legkényesebb minőségi igényeknek is megfelelve. Külső erősítőkhöz vagy aktív szubsugárzóhoz is csatlakoztatható az előfok kimenetein keresztül. Így nagy sávszélességű és nagy hangerejű rendszer is összeállítható a kiegészítők segítségével. Az igazán elmélyült zenehallgatást pedig a kiváló minőségű beépített fejhallgató csatlakozás is lehetővé teszi.

Fontosabb szolgáltatások

– Modern integrált audio rendszer – csak a hangfalak hozzáadása szükséges

– Valódi Naim minőség

– Egyszerű és logikus használat

– Minden eddiginél több rádió állomás – FM, DAB és iRadio

– Digitális iPod csatlakozás

– Továbbfejleszthető külső erősítő hozzáadásával

– Új szoftver változatok feltöltésével fejleszthető firmware

– Wifi és Ethernet informatikai hálózati csatlakozások

– UPnP™ protokoll segítségével zene lejátszás külső tárolókról

– 5 bemenetes digital/analóg konverter (DAC)

– Naim rezonanciamentes, nem mágnesezhető készülékház

– Magas kontrasztú kijelző

– Távvezérlés: infra, iPhone/iPod Touch app

– Csatlakozás a szub hangfalak számára, szatellit/szub konfigurációhoz

– Maximum 200VA tápfelvétel

Műszaki adatok:

Audio kimenetek: Hangfal kimenet, vonalszintű előfok kimenet (L+R, RCA)

Előfok kimenet: 10 kOhm

Frekvenciamenet: 20 Hz – 50 kHz

Jel – zaj viszony: 80 dB

Fázis a digitális kimeneten: Lineár fázis, abszolút fázis helyesen

Teljesítmény: 45W 4 ohm terhelésen, 30W 8 ohm terhelésen, csatornánként

Egyéb kimenetek: Fejhallgató, 3.5 mm jack

Antenna bemenet: F – típusú

Analóg bemenetek: 3.5mm jack az előlapon, 1 pár RCA bemenet a hátlapon

Digitális bemenetek: 5 sztereó SPDIF (2 optikai, 2 koaxiális, 1 3.5mm jack), iPod (USB csatlakozáson keresztül)

Bemeneti terhelhetőség: 27 dB (a hátsó panelen lévő csatlakozók esetében), 33.8 dB (az előlapon lévő csatlakozó esetében)

Bemeneti érzékenység: 270 mV 47 kOhm-on

USB: Előlapon

Egyéb bemenetek: Ethernet és iPod

Távvezérlés bemenet: Hátlapon

RS232: Hátlapon

Támogatott audio fájl formátumok: Internet rádió (WMA, MP3 stream, MMS,) Playlista (M3U, PLS), MP3, AAC, (max 320 kbit/s, CBR, VBR), Apple Lossless (iPod-ról), Windows Media (max 320 kbit/s), WAV, FLAC (96 kHz/24 bit (UPnP), OGG Vorbis

Tápellátás: 100-120V, 220V-240V, 50/60 Hz

Méretek: 87x207x314 mm

Súly: 5,6 kg

Szín: Fekete

iRadio szolgáltatás: vTuner 5 szolgáltatáson keresztül

Várható hazai kiskereskedelmi ár: 490.000.- Ft bruttó