További info az új Danley SM60-ról


– A méréseit természetesen a szokásos módon szabadtéren végezték, így a szobai körülmények között a közeli visszaverő feülelteknek köszönhetően a mélye számottevően mélyebbre megy, mint azt a mérések mutatják.

– A megadott felső 24 kHz átviteli határ lehet, hogy magasabb, de csak eddig mér a mérő rendszerük.

– Kb 500 Hz-ig működik a 60×60 fokos diszperzióban a pattern kontroll, szemben az SH50 kb 2-300 Hz-ével, hifi hangfalak esetében a gyártók igen ritkán adják meg ezt az értéket, sőt még a polár görbét is csak szinte véletlenül.

– A használt 5 inches koax sugárzó a BMS gyártmány, a Danley tudomása szerint más nem használja rajtuk kívül ilyen teljesítményű és minőségű dobozban.

– A 8 inches mélysugárzók a Fatial gyártmányai, ugyanazok, mint amit az SH95-ben használnak

– Mind a koax, mind a basszus hangszóró neodymium mágneses

– A doboz alapvetően 4 ohmos és jó 4 dB-lel érzékenyebb, mint az SH100. Ahhoz, hogy 4 méterről hallgatva a referencia hangnyomást elérje valaki, olyan kb 60W teljesítmény szükséges. Persze a doboz 800W/1600W program terhelhetőségű 🙂

– A névben szereplő SM rövidítés a Synergy Mold rövidítése

– a konstrukcióra vonatkozó találmányi kérelem it olvasható el, a 7-es és 2-es ábra alapvetően, ami érdekes :

http://www.google.com/patents?id=exXHAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

– SM90 néven jön nemsokára egy 60×90 fokos változat is. Ez házimozinál kiváló center lehet.

– Sima egyszerű pro kihúzható hangfal állványon rögzíthető lesz, mivel könnyű és kicsi.

– A gyártó ajánlása szerint hifis vagy házimozis felhasználás esetén érdemes nem a hallgató fül magasságába, hanem inkább a doboz közepét a szoba magasságának a közepére állítva hallgatni.

– A TH28, TH -SPUD, DTS-20 vagy akár a CS30 szubokkal érdemes házasítani, átlagos méretű terek esetén. Házimozihoz a szokásos DTS20, vagy TH-SPUD is igen jó lehet, a DTS 10 kit mellett.