Forma-1 közvetítés HD-ben: nincs elég érdeklődés Ecclestone szerint


Még egy darabig úgy tűnik, nem lesz Forma-1 közvetítés HD-ben. Ez derül ki legalábbis a Pitpass napokban megjelent cikkéből. Chris Sylt szerkesztő egy tavalyi üzleti ebédre hivatkozva idézi Ecclestone-t, aki szerint, habár növekszik, de jelenleg nem elég nagy az érdeklődés a TV csatornák részéről.

http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=39947

Lassan már érdemes lenne a 3D HD F1 közvetítésben gondolkodni inkább, amilyen lassan haladnak a HD átállás felé. James Cameron biztosan meg tudná reformálni a látványvilágot. 🙂

Mindennek fényében érdekes a Pitpass szeerkesztőjének egy másik cikke, ami a Mail on Sunday hetilapban jelent meg, amely szerint a késő délután (távol -keleti idő szerint) kezdett futamok miatt 80 millió nézővel csökkentett a versenyeket figyelők száma.  Így a FOM (Formula One Management) szerint 2009-ben összesen 13 %-kal, 520 millió nézőre esett vissza a nézők száma. Ez akár oda is vezethet, hogy a televíziók alacsonyabb díjakat próbálnak a FOM-nál elérni. 2009-ben összesen 290 millió angol fontot fizettek a közvetítések jogáért. További érdekességek a nézőszámok kapcsán a Pitpass cikkében.

http://www.pitpass.com/fes_php/pitpass_news_item.php?fes_art_id=39946