Foci-vb 3D-ben – Antenna Hungária bejelentés


Szokatlanul bátor és innovatív ötlet. 🙂

A hazai média világának meghatározó cégei eddig nem igazán jeleskedtek a műszaki újdonságok ilyen gyors átvételében. A kivételektől természetesen elnézést kérek 🙂

Kiváncsian várjuk a további részleteket.

—————————-

Mfor.hu-tudósítás.

A digitális földi sugárzás fogására alkalmas eszközök arányát tekintve Magyarország szinte minden európai országot megelőz, a lakosság arányához viszonyítva például kétszer annyi ilyen készülék van nálunk, mint Franciaországban – hangzott el az Antenna Hungária (AH) keddi sajtótájékoztatóján. A cég a tervek szerint idén tovább bővíti a digitálisan fogható csatornák számát, emellett a nyári futball-világbajnokság alatt további újításokkal készülnek.

2009 végén a karácsonyi piac egyik slágere a digitális tévéadás fogására alkalmas dekóder, illetve tévékészülék volt, ennek köszönhetően mára a vételre alkalmas háztartások ötöde rendelkezik ilyen eszközökkel.

Rámozdultunk a digitális tévére

“A karácsonyi piac egyik slágere volt a digitális tévé, ez annak köszönhető, hogy csak ebben a konstrukcióban lehet ingyenesen jó minőségben fogni tévécsatornákat” – emelte ki a keddi sajtóeseményen Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária elnöke.

A cég 2009-ben összesen 11 állomást nyitott meg, ennek köszönhetően mára a lakosság 88 százalékát lefedi a digitális szolgáltatás. Emellett a tavalyi évben megfeleződött a digitális vételre alkalmas készülékek vételára.

“A karácsonyi szezonban a legolcsóbb dekódereket már 15 ezer forintért meg lehetett venni az üzletekben” – emelte ki az AH elnöke. Az idei év végére a legolcsóbb készülékek ára minden bizonnyal 10 ezer forint alá csökkenhet – tette hozzá.

A szakember szerint elsősorban az őszi reklámkampány idején, illetve a karácsonyi időszakban volt érezhető az eszközök számának megugrása. Ennek köszönhetően mára a digitális vételre alkalmas háztartások mintegy 20 százaléka rendelkezik MPEG4-kódolásra alkalmas eszközökkel. December végén nagyjából 170 ezer háztartásban nézték a MinDig TV ingyenes szolgáltatásait – emelte ki Jean-Francois Fenech

“Az integrált digitális tévékészülékek eladása is felfutott hazánkban. Az év elején az eladott tévék mindössze 5 százaléka volt ilyen készülék, az év végére ez az arány 75 százalékra emelkedett” – hangsúlyozta az AH elnöke.

A cég vezére szerint jól mutatja a digitális tévé előretörését, hogy a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) adatai szerint hosszú évek után novemberben fordult elő, hogy csökkent a fizetős tévészolgáltatások ügyfeleinek száma.

További csatornák jönnek

A digitális platformon jelenleg hét csatorna – az m1, az m2, az RTL Klub, a Tv2, a Duna Tv, a Duna II. és az Euronews – fogható ingyenesen, további két csatorna – az ATV és a HírTv – pedig úgynevezett pre paid kártyával, melynek ára 6250 forint évente. Utóbbi két csatorna egy olyan fizetős szolgáltatás előfutára lehet, melyet a következő hónapokban építenek ki teljesen.

Az idei tervekkel kapcsolatban Fenech elmondta: még az év első felében várhatóan tovább bővül majd a platformon fogható csatornák száma, azonban azt nem tudni, hogy az új adások az ingyenes, vagy a fizetős kategóriába kerülnek majd be.

Az AH tervezi a készülékkínálat bővítését is 2010-ben, illetve még az idén egy országos szerviz-és bolthálózatot hoznak létre, hogy az emberek tudják, hova forduljanak problémáikkal.

Jelenleg az országban több mint 500 üzletben kapható összesen 8 dekóder és 33 integrált tévékészülék, melyek alkalmasak a földfelszíni digitális adás fogására – mondta el Kárpáti Rudolf, az AH vezérigazgatója. Emellett folyamatosan nő a szolgáltatás ismertsége, a cég abban bízik, hogy 2011 végére, az analóg adás tervezett lekapcsolásának idejére mindenki tisztában lesz azzal, mit kell tennie.

Foci-vb 3D-ben

Az Antenna Hungária idén is promóciókkal készül a digitális szolgáltatás népszerűsítésére. Elsősorban a nagy nemzetközi sporteseményekre koncentrálnak ezekben a kampányokban, a téli olimpia reklámozása már meg is kezdődött.

A következő fontos időpont a húsvét lesz, amikor a karácsonyihoz hasonló akcióval készül a cég: azoknak kedveskednek ajándékkal, akik digitális vételre alkalmas készüléket vesznek. Karácsonykor ebben az akcióban a vásárlók egy évre ingyen kapták meg a HírTv és az ATV amúgy fizetős műsorát. “Az akció sikeres volt karácsonykor, majdnem ezren vettek ilyen eszközöket, novemberhez képest 90 százalékkal nőttek az eladások” – emelte ki Kárpáti Rudolf

A nyári labdarúgó világbajnokságra további különlegességgel készül az Antenna Hungária: a tervek szerint hazánkban először 3D-adást sugároznak majd Dél-Afrikából.

http://www.mfor.hu/cikkek/Digitalis_teve__magyar_sikersztori_.html