IBC 2009: Sonnet Qio™ – Univerzális kártyaolvasó: P2, SxS, CF, SDHC kártyákhoz, Ikegami, Panasonic, Sony, JVC és RED kamerákhoz


A sokféle videó kamerához használt adathordozó kártya már igazán kívánt egy univerzális kártyaolvasót. Az amerikai Sonnet az első, aki vette a bátorságot és minden fontosabb kártyát olvasni tudó eszközt dobott piacra a Qio™ nevű terméke formájában.qio_tn.jpgAz eszköz mellé a gyártó egy eSata interfész kártyát is csomagol, így az összes slotban lévő kártya egyszerre olvasható és másolható nemcsak a számítógép és az olvasó, de a különböző kártyák közötti másolás esetében is. A P2 és az SxS slotban ExpressCard/34 kártyák is használhatóak, így a wifi vagy az Ethernet hálózatokhoz történő közvetlen csatlakozás is megoldható. A notebook tulajdonosok számára ez azt is jelenti, hogy meghatszorozták a használható ExpressCard /34 csatlakozások számát.

A Qio™ a studióban és a felvétel helyszínén egyaránt használható. A Sonnet háttértárai közül a Fusion F2 RAID tároló közvetlenül az eSata csatlakozón keresztül kapcsolódhat a Qio™-hoz és így akár 250 MB/s sbességgel is másolhatóak a kártyákon és a háttértárakon lévő adatok.

comp_f2usage

Sőt ebben az esetben a Qio™ látja el tápfeszültséggel a háttértárat is, megkönnyítve ezzel a külső helyszíneken dolgozók biztonsági másolat készítési igényeit.

A Sonnet Qio™ októberben már rendelhető 250.000.- forintos nettó áron.