Akkuval táplált Altmann A/D konverterrel és phono erősítővel digitalizált LP hangfelvételek


Egy kis játék 🙂

A lucfenyőlapra szerelt, autó akkus táplálásra tervezett Altmann D/A konverterek, erősítők igen figyelemre méltó elektronikák és idehaza is sokan használják, szeretik őket.

system1_1

Az Altmann phono erősítő új termék és méltatlanul kevés figyelmet kapott eddig az igen kiváló Altmann Creation A/D konverter is, amit igényes pro archiváló és digitalizáló rendszerekben is használnak. A képen a phono erősítő látszik, de az A/D, a D/A vagy az erősítő sem tér el sokban, mindegyik ugyanarra a méretű lucfenyő lapra szerelt, hasonlóan minimalista kialakítású.

BYOB_phono_500

Egy barátunk jóvoltából, aki rászánta az időt a felvételek elkészítésére és elismert minőségű lemezjátszót, hangszedőt használ, megoszthatunk két rövid mintát az érdeklődőkkel, akik esetleg kiváncsiak arra, milyen is lehet ezekkel a furcsa szerkezetekkel készült felvétel 🙂

A két felvétel 96k/24 bit mintavételezésű, tömörítetlen wav formátumban. Érdemes meghallgatáskor arra ügyelni, hogy a lejátszórendszer is ilyen mintavételezéssel dolgozzon, hogy elkerüljük az esetleges mintavételkonverziót.  Akik CD-n akarják meghallgatni, ne felejtkezzenek el 44k/16 bitre konvertálni, ha ez nem megy, akkor küldjenek emailt és letölthetővé tesszük 44k-ban is. Érdemes a jobb egérgombra kattintva letölteni a mintákat és helyileg lejátszani.

Jó szórakozást!

http://www.penna-media.hu/96k_audio/altm_ph/LightnH_Altmann_96k.wav

http://www.penna-media.hu/96k_audio/altm_ph/Stckf_Altmann_96k.wav