CBC, Discovery, fox, MTV, NPR és USA Today – tartalom kifejezetten iPhone-ra – az AKAMAI szolgáltatásán keresztül


A fenti ismert televíziókkal és még számos kevésbé ismert tartalomszolgáltatóval Amerikában elindult a kifejezetten iPhone tulajdonosokat megcélzó kisérleti tartalomszolgáltatás, az AKAMAI rendszerén keresztül.

A variálható bitrátájú tartalom az új 3.0 iPhone  és iPod Touch operációs rendszer natív http – alapú adaptív streamelését és HTML 5 képességét használja ki. Nemcsak előre felvett, de élő műsorok közvetítését is megoldják ilyen módon a szolgáltatók.

A minőség egyszerűen elképesztő, kiváló és az iPhone vagy iPod Touch kijelzőjén egy jó fülhallgatóval élvezhető és emlékezetes élményt ad.

iPhone-ról vagy egy Safari browserből kipróbálható a szolgáltatás.

http://iphone.akamai.com/akamai

Az élvezhető mobil tévézésre ez a kísérlet minden eddiginél komolyabb megoldást kínál.

A kulcsszó a http-alapú streamelés és a HTML 5 adta lehetőségek kihasználása. Mint ahogy ezt korábban már leírtuk, az Apple Snow Leopard becenévre hallgató 10.6 operációs rendszere és az új 64 bites Quuicktime X valamikor szeptember vége felé sokak számára elérhetővé teszi majd ezt a lehetőséget, anélkül is, hogy ehhez az Akamai infrastruktúráját kellene használni. Egy Quicktime Streaming Server, egy 10.6 OS X szerver operációs rendszer és az iPhone 3G (HSDPA, HSUPA) illetve wifi vételi képessége már elégséges lehet, a végre eladható és izgalmas minőséget produkáló és szinte bárhol vehető mobiltévézéshez 🙂

Természetesen fogunk még foglalkozni a témával, de az eddig leírtakat a Snow Leopard érdekességeiről itt el lehet olvasni:

https://koscsof1.wordpress.com/2009/06/14/tovabbi-erdekessegek-az-uj-apple-snow-leopard-operacios-rendszerrol/

https://koscsof1.wordpress.com/2009/06/09/apple-bejelentesek-uj-macbook-pro-uj-operacios-rendszer-uj-quicktime-uj-iphone-mi-ebbol-az-erdekes-a-musorgyartok-szamara/