Igazán professzionális hang a félprofi és konzumer kamerákhoz és a Canon 5D Mk II-höz


A konzumer és félprofi video kamerák és új generációs videót is rögzíteni tudó fényképezőgépek, mint amilyen a Canon 5D Mk II és a Panasonic GH-1 igazán professzionális felhasználásának egyik legnagyobb problémája a hangrögzítés. Nem hogy félprofi, de inkább kifejezetten amatőr módon oldották meg ezt a kérdést általában a gyártók.

Ámde jött a Beachtek.

http://www.beachtek.com/index.htm

Pofás és kiváló minőségű, a kamera alá szerelhető külső adaptereket gyártanak, amik minőségi kompromisszum nélkül használhatóak a félprofi kamerák és fényképezőgépek túlnyomó többségével.

Beachtek DXA-5D

Vannak dedikált típusok a Sony VX2000, VX2100, FX1, FX7, FX1000, Canon GL1, XM1 és GL2, XM2, HV20, HV30, HV40, Panasonic DVC7, DVC20, DVC30 típusokhoz a Canon 5D Mk II mellett és vannak univerzális típusok, amelyek általában minden kamkorder típussal használhatóak.

dxa2s_image_b

Alapvetően az adapterek 3 típusban léteznek: passzív, passzív fantom táppal és aktív, beépített kiváló minőségű mikrofon erősítővel és limiterrel. Az árak olyan 60-70e forinttól indulnak és tartanak kb 110-120e nettó forintig.

Kiváló minőség trafókkal szimmetrizálnak, általában tartalmaznak mono/stereo kapcsolót még a passzív modellek is. Igényes, sokat kibíró fémházakban vannak az alkatrészek elhelyezve. Az aktív modellek 9V-os elemről táplálhatóak és rendelkeznek kapcsolható mikrofon és vonalszintű bemenetekkel.

Az első szállítmányok érkezése augusztus második felében várható.