Az első csöves sztereó aktív ribbon mikrofon – szállítható az új Royer SF24V


E héttől már rendelhető és szállítható a Royer új, sztereó csöves mikrofonja, az egyedülálló SF24V.

royer_sf24V-case

Pár héttel ezelőtt már hírt adtunk a várható megjelenésről:

https://koscsof1.wordpress.com/2009/04/23/royer-sztereo-ribbon-mikrofon-csoves-elektronikaval/

royer_sf24V

Elsősorban közepes – és nagy méretű zenekarok, valamint kórus, vonós, fúvós szekciók, zongora és általában akusztikus hangszerek felvételére ajánlja a gyártó. Az X-Y ribbon motor elhelyezés a mikrofon 45 fokos elfordításával M-S felvételre is alkalmassá teszi. A félvezetős erősítővel egybeépített SF24 sztereó ribbon mikrofonnal idehaza is számos felvétel készült, legutoljára éppen a Kada Ad Libitum lemezbemutató koncertjén használták.

https://koscsof1.wordpress.com/?s=kada

Az SF24V aktív elemét a NOS 5840W csövek jelentik, amelyek magas feszültségű katód követő módban dolgoznak. Igen alacsony zajjal, nagy dinamikával. A DC tápegység lassan fűti fel a csöveket, a kimeneten Jensen trafók állítják elő a teljesen szimmetrikus kimeneti jelet. Így a mikrofon gyakorlatilag mindenféle mikrofon erősítővel és igen hosszú kábelekkel is könnyen együtt tud működni. A csöveket a gyártó válogatja illetve a beszerelés után bejáratja a már összeszerelt mikrofonnal együtt.

A ribbon elemeket öntött vas házba helyezik, amely része a mágneses védelemnek. A mindössze 1.8 mikron vastag alumínium ribbon kiváló tranziens működést biztosít, a frelvencia menet gyakorlatilag független a felvétel szögétől, oldalirányokban sem szinezi a felvett hangot. A csomag része a 7 eres mikrofon kábel is, amely a tápegységhez csatlakozik és ki van fejtve két XLR csatlakozóra, a jobb és bal oldal használatához.

A mikrofonokra a gyártó élettartam garanciát ad.  Addig is, amíg az első darabok megérkeznek, érdemes kipróbálni az előd SF24 illetve a klasszikus R121 vagy R122 és R122V ribbon mikrofonokat.

royer_sf24V_ad