Gyártásra kész a Samsung 31 colos Full-HD OLED tévéje


A Samsung Mobile Display, mely a világ legnagyobb OLED panel gyártója az idei Display Week 2009 alkalmával fogja bemutatni a gyártásra kész fázisban lévő 14 illetve 31 colos OLED készülékeket…

Habár szakértők és piaci elemzők véleménye is megoszlik az OLED technológiát és annak elterjedését illetően néhány gyártó, köztük a Samsung mindent megtesz, hogy mielőbb piacra dobjon AMOLED alapú tévéket. A Samsung OLED panelek gyártásáért felelős Mobile Display részlege bejelentette, hogy immár gyártsa készen áll egy 14 colos és egy 31 colos AMOLED panelt magában foglaló TV is.

A Samsung szerint a Fine Metal Mask technológiával készített panelek nagytömegben is gyárthatóak, ami ígéretesen hangzik. A 31 colos modell Full-HD felbontásra képes és 1 000 000:1 kontrasztarány mellett a teljes NTSC színtér több mint 100 százalékát képes reprodukálni. A készülék képernyője 8.9 mm vékony és 200 cd fényerőre képes a panel. A kisebbik, 14,1 colos  modell ugyanolyan fényerővel és kontrasztaránnyal rendelkezik, azonban mindössze 2.7 mm vékony és WXGA felbontású. Ne feledjük mindemellett, hogy a látószög az OLED esetében teljes, vagyis bárhonnan nézzük a képernyőt ugyanolyan képet kapunk.

A nagyméretű készülékek mellet a Samsung Mobile Display (SMD) több kisebb telefonokba és hordozható média lejátszókba szánt kijelzőt is bemutat. A felhozatalban találunk 3.2 colos WVGA (ez már 310 ppi felbontást jelent), 7 colos WSVGA felbontású változatokat is.

Természetesen a várható árról vagy a tényleges gyártás megkezdéséről nincsenek információk.

http://www.itextreme.hu/index.php?q=hirek/3257