Penna támogatással: Kada Ad Libitum jazz CD, DVD-Audio és 96k/24 bit letölthető FLAC kiadvány és lemezbemutató koncert


Nemcsak CD, de 96k/24 bit DVD és szintén 96k/24 bit FLAC formátumban is kapható lesz a képen látható Kada Ad Libitum jazz felvétel.
A zene egészen különleges: kortárs zene határterületén mozgó free jazz. A felvételkészítése során számos a Penna cégek által forgalmazott eszközt, mint a Lavry, Mytek A/D és D/A audio konvertereket, Royer ribbon mikrofonokat, Audience, Nirvana analóg és hálózati kábeleket és szűrőket, Acrolink, Belden digitális kábeleket, Shakti elektromágneses szűrőket használtak a studióban az alkotók, minimális vágással, komplett trackeket rögzítve overdub nélkül, meghagyva a zenét olyan puritánnak, amennyire csak technikailag a digitális rögzítés korszakában ez lehetséges. A 96k/24 bit masterből a 44.1k/16 bites CD kiadvány előállítása különleges gondossággal, nem szoftveres konverziót alkalmazva történt.

Június 4-én csütörtökön lesz a lemezbemutató koncert, a Sirály nevű szórakozóhelyen, a Király utca 50 szám alatt, az alagsori színházteremben, este 9-től 2×1 óra időtartamban.

http://siraly50.blogspot.com/
A hangosítás igen egyszerű és minimális lesz: Danley SH100 szélessávú 8 inches koax hangszórót használó hangfalpár és Danley TH112 szub, MC2 Audio erősítőkkel, Evidence Audio, Nirvana kábelekkel. 96k/24 bit sokcsatornás és egy sztereó mikrofonos hangfelvétel és HD videó felvétel is készül.

Sajnos nem túl sokan férnek be, mivel (szerencsére) elég családias a helyszín és kicsi a nézőtér és a színpad is.
Jelképes 500 Ft lesz a beugró, az esemény helyszínét támogatandó. Ha lehetséges kérjük küldjön minden tisztelt érdeklődő előzetesen emailt a regisztráció miatt (office at penna-media.hu).

A felvétel többféle formában jelenik meg és a helyszínen már vásárolható lesz.

– Dupla CD-n, normál módon lejátszható formában.

– DVD Audio formátumban, képekkel és 96k/24 bit sztereó PCM hanggal

– DVD-n 96k/24 bit wav file formátumban, DVD játszón nem játszható le

– FLAC vagy wav 96k/24 bit letölthető formában.

Az első 3 kiadvány számozott, csak 100 példányban jelenik meg, az 1-es, 3-as, 7-es és a 11-est már ne keresse senki :).

Az audio cd egyedileg, közvetlenül az utómunka szoftverből külső Plextor Premium II íróval készült, nem a hagyományos sokszorosítási módszerekkel.

A felvételhez és a koncerthez minden érdeklődnek jó szórakozást kívánunk.

One thought on “Penna támogatással: Kada Ad Libitum jazz CD, DVD-Audio és 96k/24 bit letölthető FLAC kiadvány és lemezbemutató koncert

  1. A zenekar tagjai szerették meg ezt a helyet, a kicsit avantgarde volta miatt, a VAMDESIGN talán túl elegáns, yuppie ehhez a zenéhez, de majd beszélek a Kristóffal a jövőre vonatkozóan.

    kf

Comments are closed.