A média legbefolyásosabb irányítói


A HVG cikke.

————————

Ismét Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját választották meg a legbefolyásosabb hazai média-döntéshozónak a Marketing&Média által felkért szakmai zsűri tagjai; a Top50-et tartalmazó lapszámot a Media Hungary konferencián kedden mutatták be Tihanyban.

A második hely birtokosa változatlanul Bayer József, az Axel Springer ügyvezető igazgatója, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyéről leszoruló Szabó György Sanoma-vezérigazgató pozícióját Simon Zsolt, a Mediaedge:cia hirdetési ügynökség ügyvezető igazgatója nyerte el, hármat előrelépve.

A tavalyi tíz helyett kilenc nő jutott be az exkluzív társaságba, a legjobb helyezést – a tizediket – Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi igazgatója szerezte meg; őt a hölgyek között Kázmér Judit, a Pannon lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöke követi, aki a 16. lett.

A közmédia-vezetők közül Such György került be a csapatba; ő a tavalyi 45. helyett most a 37. helyet kapta a szaklap szerkesztőbizottsága és szerkesztősége által négy ismérv – a jelöltek milyen nagyságú pénz mozgását tudják befolyásolni, véleményük mennyire hat a médiaipar trendjeire, milyen hosszú ideje töltenek be meghatározó pozíciót a médiaiparban, valamint az utóbbi egy évben milyen fontos lényegi változás (kinevezés, előléptetés, munkahely elhagyás, nyugdíjazás) befolyásolta karrierjüket – alapján összeállított rangsorban.

http://hvg.hu/itthon/20090526_media_legbefolyasosabb_iranyitoi.aspx